PRIZNANJA IN NAGRADE

MOJCA RUDOLF

knjiga ZMENKI priznanje za najboljše prozno knjigo, izdano v samozaložbi leta 2020:

Utemeljitev: Med proznimi deli nas je z dežnikom na naslovnici pričakala Mojca Rudolf. Gre za knjigo, napisano v sodobnem duhu »izročila mladih«, na začetku je citat iz Cankarjevega Kurenta, a njeni Zmenki, kjer srečamo besedila v klasičnih in tudi »facebookovskih« oblikah, prinašajo med nas cajtgajst v razmislek, a v razmislek (tudi) preko spoznavanja z največjim slovenskim peresom; kako in na kak način tečejo vse te smernice in povezave, čemu Ivan in kdo je Simon – vsi ti odgovori vas čakajo med platnicami Zmenkov, ki jih nikar ne berite »na prvo« in ko jih boste prvič, se vrnite k njim in jih skušajte razumeti še drugače. Avtorico najdete tudi na Facebooku, tega ne skriva, še več, na koncu knjige razkrije nekaj zanimivosti o sebi in ponudi tudi nadaljnje bralne točke za vnovična in nova raziskovanja.


NATAŠA ZUPANC

Priznanje za knjigo, izdano v samozaložbi leta 2019 za potopisno knjigo  z besedo in fotografijami  z naslovom OBLEČENA V KENTE, s katero lahko v teh časih brez strahu popotujete po pokrajinah besed.

 

 


IRENA PAJNIK BEGUŠ

Tretja zbirka, je izbor narečnih pesmi, poezija v koroščini, z dodanim delom – Iz babičine skrinje, kjer se prosti verz nadaljuje s pesmimi v formi – sonet, haiku, haibun. Zbirka je bila nagrajena s posebnim priznanjem na natečaju za najboljšo samozaložniško knjigo v letu 2019 https://www.jskd.si/…/samo…/samozalozba_19_rezultati.htm Nekatere pesmi iz ostalih zbirk Irene Pajnik Beguš so objavljene v raznih literarnih zbornikih širom Slovenije in mnoge so tudi dobitnice nagrad.