Marec 2022

Avtorica: NATAŠA RUPENA
Žanr: Slikanica za otroke

Vsako leto sem bila pred Veliko nočjo znova in znova v zadregi – kako bi najbolje doživela Jezusovo trpljenje in vstajenje? In kako naj to najbolje približam svojim otrokom?

Poglobila sem se v Evangelije in takoj je začela nastajati nova zgodba, nova knjiga. Besede so v navdihu padale na papir in kmalu sem lahko spoznala, v kakšno pustolovščino me tokrat vodi Jezus. Če sem v prvi slikanici z besedo in sliko globoko doživela Jezusovo življenje od rojstva do njegovega vnebohoda, sem v pričujoči zgodbi poglobila zavedanje Njegovega trpljenja in vstajenja. Tako je nastala pripoved o zadnjih dnevih Jezusovega zemeljskega življenja: Veliki teden po dnevih – od Cvetne nedelje do Velikonočnega jutra. Takoj za tem so nastale še ilustracije, ki so pripoved dopolnile in vsem dale konkretne obraze.

Tudi v tej knjigi je ta, ki pripoveduje, Jezus sam. Pripoveduje nam o svojem globokem odnosu z Bogom Očetom, o svojem veselju, strahu, žalosti obupu, bolečinah in osamljenosti. Razkriva nam svojo ljubezen, ki jo želi dopolniti za vsako ceno in za vedno ostati z nami. Deklica pa ga v tišini posluša. V vsej zgodbi ne reče niti ene besede – na Jezusove spodbude odgovarja v srcu in sicer tako, da se pusti notranje preoblikovati. Na koncu se mu, prevzeta od veselja, popolnoma zaupa in prepusti.

Kakor prva, je tudi ta knjiga je pisana in posvečena vsem deklicam tega sveta. Ne more biti drugače, saj sem vsebino doživljala skozi svojo ženskost. Vendar pa ni namenjena le našim hčerkam ali otrokom. Namenjena je vse nam, ženskam, mamicam – saj v vsaki od nas živi ta mala deklica, ki čaka na popolno izpolnitev v ljubezni!

Želim si, da bi jo prebrale vse ženske sveta in da bi vas Jezusova popolna podaritev človeku izpolnila.


“Božja slava je živi človek in človekovo življenje je gledati Boga” sv. Irenej

https://zalozba-fede.netsons.org/veliki-teden/
https://www.facebook.com/rupenanatasa/


Avtorica: EMILY ENVERITAS
Žanr: Ljubezenski roman

Koča dveh src – topla in srčna zgodba o dveh sestrah, žrtvovanju in ljubezni

Lili je od malega skrbela za mlajšo sestrico. Odrekla se je vsemu, da jo je lahko izšolala. Ljubezni, karieri in zabavi. Ljubeča skrb pa kmalu preraste v nadzor. Bianca zaradi nenehne sestrine podpore ni razvila dovolj lastne notranje moči. Njena odločitev, da gre za mesec dni delat na konjski ranč na rob divjine, sprva sestro neprijetno preseneti, nato pa upa, da bo postala odgovornejša in zrelejša. Na ranču se Bianca sooči s povsem drugačnim načinom življenja. Zagleda se v mladega, postavnega kavboja in sporoči sestri, da se ne bo vrnila. Lili v besu sede za volan in se odpelje po neubogljivo, naivno sestrico, da jo spametuje. A življenje ima z obema drugačne načrte.

Več na: https://www.emilyenveritas.com/

Trak-EE-1
Trak-EE-2
Trak-EE-3
Trak-EE-4


Avtorica: KSENIJA BAŽON
Žanr: Slikanica

“Ljubiti se pomeni skrbeti zase.
Louise Hay”

To je skrito sporočilo knjige Življenje med mandarinami.
Oranžne mandarine se ogledujejo v vodnem zrcalu, kot zaljubljene deklice. V takem odnosu s samimi seboj skoraj ne vidijo, kaj se dogaja okoli njih v naravi. Okoli njih pa pisani živalski svet, ki prebiva v dolini reke Neretve. Kjer so doma mandarine. Slikar rumenokljuni labod simbolizira kreativnost. Najboljši učitelj sokol simbolizira učenje, pomnjenje. Prav tako ponudi bralcu zanimivo tehniko za pomnjenje. Ribici činklji simbolizirata ljubezen in nova rojstva.
V zraku je čutiti ljubezen.

Prihaja pomlad in začutili jo bomo tudi mi. Če pa bi jo že danes, ne bi bilo nič narobe. Če bi se naučili jo čutiti vsaki dan, in to do sebe…kako bi se naš svet spremenil?
Poučne knjige za otroke in odrasle, ki niso le zgodba. So mnogo več. Vsaka nas nekaj nauči, nam ponudi neko orodje ali tehniko, da si napišemo recept za srečo. Sami sebi.
Več na: http://samozalozniki-slovenskih-knjig.si/ksenija-bazon ali www.kratke-zgodbe.com