April 2022

Avtorica: MAJA HORVAT
Žanr: sodobno-zgodovinski ljubezenski roman

EGEJSKI VETER
Sprva zadržana Iris, se iz Slovenije z mamo preseli na grški otok Kos. Čeprav se selitve na začetku ne razveseli, tam doživi pravi razcvet. Spozna nekaj dobrih prijateljev, se zaplete z očarljivim natakarjem Kostasom in z njim zgradi nekonvencionalno prijateljstvo. Kasneje se v njenem življenju znajde še Gabriel, zgodovinar in učenjak, ki ga sama slikovito poimenuje nadležni angel. Prav on jo seznani z zanimivo žensko in njeno zgodbo. Nežno, učeno in dobrodušno Paraskevi; mladenko, iz 15. stoletja, ki je v grški trdnjavi reda vitezov sv. Janeza skrbela za ranjene vojake.
Medtem, ko skozi zapise v starodavnem dnevniku skupaj z Iris spoznavamo Paraskevi in njeno očarljivo zgodbo, Iris išče sebe, raziskuje sladkosti ljubezni in gradi svojo prihodnost.

Pred vami je nov sodobno-zgodovinski ljubezenski roman, začinjen z erotiko, avtorice Maje Horvat. V njem se prepletata fascinantni zgodbi dveh zanimivih žensk. Življenji obeh sta polni zapletov in preizkušenj, pa tudi zanimivih moških in žensk, ki jima delajo življenje bolj zapleteno, a hkrati lepše. Njuni poti sta povsem različni, pa vendar enako zanimivi in nepričakovani. Ženski pa bosta na poti do srečnega življenja najprej morali spoznati sebe.

Naročila na: info@dobri-skupaj.si in majahorvat.avtorica@gmail.com

 


Avtorica: MOJCA RUDOLF
Žanr: Kriminalni roman

Kasneje je razmišljala, da so bile to morda slutnje.  Slutnje o tem, kar se je nekaj ur kasneje zgodilo. O tem, kako globoko iz preteklosti so se izvili vsi vzgibi, ki so pripeljali do tega dne. Do dogodka, ki je vse, kar se je nekoč zgodilo, prebudilo na dan s tako silovitostjo, kot je bila strahovita nevihta to noč. A Ann še ne sluti tega, kar se bo vsak čas zgodilo.

Tri ženske. Tri usode. Tri nenavadne smrti.
Ena skrivnost.
Temačna skrivnost Irske.

Velika rdeča žoga se je mirno pozibavala na trati. Vrtna vrata so bila odprta malce bolj kot prej, ko jih je Ann ihtavo želela zapreti, a se niso dala. Vse ostalo je bilo natančno tako, kot je bilo pred nekaj minutami.
Razen Arleen.
Arleen ni bilo več.

Pred letom dni se mlada družina preseli v imenitno hišo. Ann je prepričana, da se je zanje začelo novo življenje, nove priložnosti, nov začetek. A ni vse idealno. Plaši jo sosed, saj se ji zdi, da jo vedno čudno pogleduje. Mučita jo ljubosumje in negotovost, pa tudi slutnje, da nekaj ni tako, kot se zdi. Hčer Arleen preganjajo nočne more. Le mož Tim se zdi zadovoljen.

Ko nekega popoldneva Arleen nenadoma izgine, Ann ne ve, da je izginotje povezano z dogodki, ki segajo daleč v preteklost. V knjigi spremljamo še dve ženski in njuni usodi. Kako so dogodki povezani? Kakšna je resnica?
Knjiga je osnovana na resničnih zgodovinskih dejstvih, ki jih morda niste vedeli ali slišali o njih. Vsi dogodki v knjigi, zaplet in razplet ter vse osebe pa so zgolj plod moje domišljije.

Naročila na www.mojcarudolf.com

BANNER-MojcaR