pisatelj, popotnik in gornik
e-pošta:            vid.legradic@travid.si
Spletna stran:   www.travid.si
Facebook:        facebook.com/Disipoljubezni
Tel.:                  031 426 847  

      O AVTORJU:

Vid Legradić živi v Mostah pri Komendi. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani politolog. Kot turistični vodnik je s svojim podjetjem, ki deluje na področju turizma, na trgu prisoten od svoje diplome naprej. Vid je pisatelj, popotnik in gornik. Spremenjene razmere, ki jih je s seboj prinesla pandemija, so onemogočile dobršen njegovih poslovnih dejavnosti. Zato se je odločil ustanoviti svojo knjižno založbo in obiskati prav posebno destinacijo – svojo domišljijo.

Še to. roman Travid: Za devetimi zvezdami se je v angleškem jeziku izdal preko založbe Europe Books London. Izdanih je 500 izvodov, ISBN angleške knjige je 979-12-201-1425-7 (leto izida 2021), cena knjige 20,50 EUR.

Nekaj linkov iz medijev:
 
Nekaj videov iz medijev:
 
Nekaj kratkih videov, ki sem jih imel za promoviranje po izdaji:
www.youtube.com/shorts

vesolje-1
vesolje-2
vesolje-3


   Roman TRAVID: Za devetimi zvezdami

Za Devetimi Zvezdami je njegovo drugo knjižno delo. Čeprav gre za znanstveno fantastiko, temelji na resničnih izkušnjah. Zgodba se je rodila iz doživetij, znanja in spominov, ki si jih je nabiral na potovanjih po svetu, med obiskovanjem gora in med opravljanjem vodniškega poklica.

Ni vse v akciji, v boju med dobrim in slabim ter v maščevanju. Roman se tem klasičnim motivom načrtno izogiba oziroma jih v zgodbi sploh ni. Ker je postavljen v znanstvenofantastične okvirje, mu to omogoča gradnjo prizorov, ki jih je v trenutnem resničnem svetu nemogoče doživeti.

Travid Urs je 35-letni turistični vodnik in svobodnjak s planeta Zemlje. S Srebrno Zverjo, njegovim
malim vesoljskim plovilom, v katerem živi, Travid potuje po prostranih ozemljih Vesoljske Unije. To je skupnost 1985 planetov, raztresenih širom galaksije Rimska cesta. Na različnih krajih sprejema vsakovrstna dela. Največkrat je vodnik, včasih pa tudi spremljevalec in šofer.
Nekega dne Travid potrdi dobro plačano delo vodnika-voznika. Njegov VIP gost je dokaj poseben; kontroverzni minister za tehnologijo Unije Janus Kohn.
Njuno sprva skrbno načrtovano potovanje se zaradi prihajajočih volitev in političnih nestabilnosti kmalu sprevrže v kaos. Travid se nenadoma znajde v viharju bizarnih naključij. Politične spletke, zlagane identitete in skrivni načrti za destabilizacijo vesolja postanejo njegova nova resničnost. Med bojem za svoje življenje, Travid spozna ministrovo družino. Skupaj se odločijo, da bodo spremenili Kohnove načrte.

Citat iz 8. poglavja:

Srebrna Zver je drsela naprej skozi vesolje in vse bolj dohitevala žar, ki ga je trgal svetlobni veter. Pred njihovimi očmi je v vsej svoji elegantni lepoti potoval mogočen komet. »V življenju še nisem videl česa lepšega,« je z odprtimi usti zamomljal Mordrake. Travid se je nasmehnil in dvignil kozarec kvišku. »Na zdravje!« Vsaka beseda je bila odveč. Tišina jim je omogočala, da so mirno, v družbi svojih misli in občutkov, občudovali neverjetno podobo vesoljskega popotnika in srebali vino …