pisateljica
vesnapise@gmail.com
https://www.facebook.com/vesnapise
http://vesnapise.com/
tel: 041 951 918

Sem dr. Vesna Novak, ženska, hči, prijateljica, predavateljica, pisateljica, direktorica, doktorica znanosti, vodnica in namestnica starešine rodu prostovoljka v neprofitni organizaciji, ljubiteljica živali, in še bi lahko naštevala. Kdo pa sem v resnici, brez vseh »olepšav«? – Sem preprosto – samo ženska, ki želi pustiti svoj pečat na tem svetu. – Sem ženska, ki želi pomagati drugim. – Ženska, ki ima za seboj svojo težko zgodbo. Nisem ravno rojena pod srečno zvezdo, oz. ni mi bilo z rožicami postlano. Z vsem in v vsem sem se morala boriti. Tako z zdravjem, v šoli, za službo, partnerstvu, vendar nisem obupala. Sem trmasta ženska, ki se zlahka ne da …

  • Ženska, ki se je leta skrivala in ni upala na plan, a sem vztrajala in verjela v svoje želje…
  • Ženska, ki je kot metulj odprla svoja krila in končno zacvetela …

Vsak izmed nas se je že kdaj v življenju našel v dilemi in se vprašal: Kaj je njegovo vodilo v življenju? Ali za kaj je poklican?, ali kaj naj bi počel v življenju? ipd. Moja velika strast je raziskovanje, preizkušanje ter izboljšati stvari, če se le da, tako sem kot oseba kot tudi po strokovni plati znanstvenica v vseh pogledih. Moje področje so genetika, kmetijstvo, prehrana, skratka skrb za bolj zdravo in dolgo aktivno življenje.
Vsi imamo vzpone in padce. Tudi moji začetki so bili težki. Leta 2013 sem obudila strast do pisanja, začela z blogom, po nekaj letih (2016) je nastal moj prvenec Razgaljena Sophie, roman za odrasle. Opisuje vse težave, s katerimi se danes spopadamo vse sodobne ženske. Knjiga je napisana zelo življenjsko, na hudomušen ter žgečkljiv način. Verjamem, da je Sophie lahko vsak, oziroma, vsak ima v sebi delček Sophie.
30-letne izkušnje dela z otroki, podajanje znanja, raziskovanja, in načelo, da taborniki ustvarjamo boljši svet, so me pripeljale do točke, da naredim, usmerim otroke na pravo pot.  Tako nastaja mladinska zbirka Bumbarji, kjer se junaki knjige preko dogodivščin naučijo spretnosti, vrednot, življenjskih lekcij, veščin, sklepajo prijateljstva in se pripravljajo na življenje…
   Plod mojega življenjskega dela je znanstvena monografija z naslovom: Po sledeh starodavnih malinjakov.
Če ste prebrali moje knjige, ste verjetno ugotovili, da je moje pisanje doživelo preporod. Res je. Stopila sem v obdobje, ko se zavedam svojih kvalitet, znanj in izkušenj. Človek bi rekel, da sem odrasla. A v sebi imam še vedno tisto pristno otroško radost, ki sem jo imela v mladosti. Morda sem pa zato tako rada z otroki, ker mi vzbudijo otroško domišljijo?! Verjetno so pripomogli k temu, saj je v nastajanju že peta od sedmih knjig zbirke Bumbarji. Zakaj ravno sedem? Ker je pravljično število. A glede na to, da se je v 30 letih taborništva nabralo veliko zgodb, ki komaj čakajo, da ugledajo moje “pero”. Lahko se zgodi, da se zbirka Bumbarji razširi … O vseh idejah in kako raste taborniška zbirka, si lahko pogledate tukaj: vesnapise.com/zbirka-bumbarji.

Članki o avtorici:
Oddaja Dobro jutro: https://4d.rtvslo.si, https://www.youtube.com
Oddaja Iz prve roke: http://vesnapise.com/razno
Govori.se: govori.se/traci/domaci-traci/vesna-novak
Uspešna.si: www.xn--uspena-ekb.si/intervju-z-dr-vesno-novak
Revija Story: intervju-v-reviji-story, revija-story-club-466/


1. DOGODIVŠČINE NA GALEBJEM OTOKU

Pisana druščina petih tabornikov se prvič sama odpravi na celotedensko dogodivščino. Kam gredo in kaj bodo počeli, bodo izvedeli šele preko skrivnih namigov ter sporočil, ki jih bodo našli na določenem kraju. Vedo samo, da s seboj potrebujejo nahrbtnik in stvari za taborjenje na prostem. Uporabiti bodo morali vso taborniško znanje, iznajdljivost in združiti skupne moči, da bodo preživeli ter uspešno opravili vse naloge. Soočali se bodo z različnimi strahovi in nepredvidenimi situacijami, a takšni kot so, se bodo znašli in se ob tem zabavali. 
   Za vse, ki pa nimajo taborniškega znanja, je v drugem delu knjige dodatek oz vodnik “Mala šola taborništva“, kjer se najde vse – od tega, kako postaviti šotor ali bivak na prostem, kako se orientirati v naravi, osnov prve pomoči, uporabe vozlov, do najpogostejših pesmi, ki se pojejo ob tabornem ognju.


2. PASTI DIVJINE

Druga knjiga zbirke Bumbarji se nadgrajuje po znanju, izkušnjah ter dogodivščinah.
Peterica nadebudnežev se bo tokrat soočala z izzivom preživetja v divjini. Bodo kos vsem pripetljajem na njihovi novi pustolovščini? Jim bo samo taborniško znanje zadoščalo, ali bodo za pomoč morali prositi še koga drugega? Na videz lahka naloga se bo sprevrgla v pravi boj za preživetje! Srečali in bojevali se bodo s prebivalci gozda, soočili se bodo tudi z zgodovino kraja, se srečali z mistiko … Kakšno resnico bodo izvedeli? Zgodba se zapleta in prepleta z njihovimi težavami in dogodivščinami na poti. Junaki bodo premagovali svoje strahove, šli preko sebe in ugotovili, da jim s skupnimi močmi lahko uspe. Ob koncu vsakega poglavja je tudi spoznanje oziroma drobtinica modrosti.
Kot pomoč in vodič po knjigi je v zadnjem delu priložen dodatek: »Mala šola taborništva«, ki je nadgradnja prve knjige zbirke Bumbarji: Dogodivščine na galebjem otoku, ter zajema izbrane vsebine, ki so omenjene v knjigi.


3. EKOLOŠKA BOMBA

Že druga knjiga zbirke Bumbarji – Pasti divjine je bila na pragu taborniške zmogljivosti, saj so nekateri člani komaj preživeli in so k sreči utrpeli le manjše poškodbe. Tudi srečanje z mistiko tabornikov ni pustilo ravnodušne …
Ali jim je načelnica tokrat dala »prevelik zalogaj«? Saj nič hudega sluteč naletijo na ogromno težavo, ki se lahko spremeni v pravo katastrofo! Jo bodo lahko preprečili? Se bodo uprli močni korporaciji, ki je strah in trepet vseh vaščanov? Bo zaradi stare Timijeve prijateljice prišlo v skupini do ljubosumja in razprtij? In ne nazadnje, kaj imajo skupnega: taborniki, redovnica in strupene snovi?
   Knjiga se stopnjuje tako po znanju kot težavnosti. Tudi v tej je ob koncu vsakega poglavja Drobtinica modrosti. V zadnjem delu je priložen dodatek »Mala šola taborništva«, ki je nadgradnja tako prve knjige Dogodivščine na galebjem otoku, kot druge knjige Pasti divjine in zajema izbrane vsebine, ki so omenjene v knjigi.


4. UJETI V VIHARJU

Peterica že na samem začetku naleti na zaplet. Nepričakovano se jim pridruži še en član, ki pa ni tabornik. Je zaradi tega skupina ogrožena? Tokrat jih čaka ledena pot, kjer je že vsak nepazljiv korak lahko usoden. Živeli bodo pravo eskimsko življenje. V skupini pride do nesoglasij in Timi gre svojo pot … Zaradi trme in nepazljivosti, ga doleti naravna nesreča … Reševalna akcija uspe? Na sled jim pride gorski duh … Kdo je stezosledec?
Knjiga se stopnjuje tako po znanju kot težavnosti. Tudi v tej je ob koncu vsakega poglavja Drobtinica modrosti. V zadnjem delu je priložen dodatek »Mala šola taborništva«, ki je nadgradnja tako prvih treh knjig in zajema izbrane vsebine, ki so omenjene v knjigi.


RAZGALJENA SOPHIE

Hudomušne ter žgečkljive prigode mlade Sophie, ki si na vse pretege trudi najti »princa na belem konju«. Pri vsakem upa, da je mogoče gospod »Tapravi«, vendar se pri vsakem izkaže za še en neuspeli podvig. V vsej njeni zmešnjavi v življenju ji  ob strani stoji prijateljica Luci. Skupaj se  spopadata z vsemi  težavami sodobne ženske. Sophie spozna, in se zaplete z gospodom »Mogoče Tapravim«, ki ji zmeša tako glavo kot srce. Je vendarle našla »princa na belem konju«?!

NAROČILO knjig: http://vesnapise.com/