pisateljica, pravljičarka
vesna.ina@mavricne-zgodbe.si
www.mavricne-zgodbe.si
facebook.com/mavricnezgodbe/
YouTube kanal: Mavrične zgodbe
Telefon: 041 / 782 064  

  O AVTORICI:

Moja duša pripada besedam.
Moj dom je tam, kjer so otroci, pravljice in knjige.

Sem pravljičarka in pisateljica. Mama, vzgojiteljica, učiteljica, predavateljica. Brez ljubezni, knjig in živali si življenja ne predstavljam. Moj najljubši letni čas je pomlad, najlepši del dneva pa zgodnje jutro, ko vsi še spijo in se lahko posvetim sebi. Recikliram in skrbim za čisto naravo. Že od otroštva so KNJIGE moje dobre prijateljice. V njih najdem tolažbo, novo znanje, zabavo, svoj mir. Omogočajo mi osebnostno rast. Branje pravljic pa je nekaj, v čemer neizmerno uživam. Pravljični svet je moj drugi dom.

Privzgajam vrednote in spodbujam k sprejemanju drugačnosti, strpnosti, sožitju. Pokazati želim, da svet, ki ga danes oblikujejo večinoma mediji, ni nujno edini možni svet; obstaja tudi svet, v katerem je od nove majice pomembnejši vonj marjetice, od najnovejše igrice pa prijazna beseda in objem. Pomembni so odnosi.

Branje in pripovedovanje pravljic je moja strast, ki jo prenašam tudi na otroke. Zato imam dve osebnosti 🙂. Ko mi je dovolj kaotičnega sveta, se prelevim v Mavrično čarovnico in pobegnem z njimi v pravljični svet, kjer je možno čisto vse …

Članki o avtorici: 365.rtvslo.si/arhiv/tele-m

TRAK2
TRAK4

Kaj še delam?

  • Branje in pripovedovanje pravljic: prirejam pravljične urice v vrtcih, šolah, knjižnicah, kjer kot Mavrična čarovnica otroke popeljem v pravljični svet in jih navdušujem za branje knjig, skozi literarni svet privzgajam vrednote.
  • Pravljične urice ali krajšo animacijo pripravim tudi v domovih starostnikov, v zavodih z osebami s posebnimi potrebami, v podjetjih (npr. za otroke zaposlenih).
  • Animacija za otroke na domu: občasno s pravljico in čarovnijami obiščem otroški rojstni dan in presenetim slavljenca.
  • Pišem pravljice za otroke: rodila se je ideja o sklopu slikanic o glavni junakinji Mavrični čarovnici in prva pravljica z naslovom Mavrična čarovnica (Kako je mala čarovnička dobila svoje ime) je izšla decembra 2020. Čarobne ilustracije je pravljičnim besedam vdahnila perspektivna, nadarjena mlada ilustratorka iz Maribora Janja Kosi – www.janjakosi.com.

MAVRIČNA ČAROVNICA

Moja prva slikanica 

Konec leta 2020 se je zgodila posebna coprnija – izšla je prva pravljica z naslovom Mavrična čarovnica (Kako je mala čarovnička dobila svoje ime). Njena glavna junakinja je prav Mavrična čarovnica, ki išče svoje ime.

V pravljici spoznaš, da moraš verjeti v svojo srčno mavrico in v vsakem dežju vedno poiskati kanček sonca, da mavrica lahko zasije. 

https://www.mavricne-zgodbe.si/knjiga-mavricna-carovnica.html  

Letos pa se pripravlja že druga coprnija – druga pravljica o dogodivščinah prijazne Mavričke.