mladinski pisatelj
stan.dirdeny@gmail.com
info@standirdeny.com
www.facebook.com/StanDirdeny
http://standirdeny.com/
Gsm: 040 283 825

Dobrodošli na spletni strani Samozaložnikov slovenskih knjig. Veliko bi rad povedal, ampak najboljše kar sem že lahko povedal, je napisano v mojih knjigah. Kdo sem, pa naj spregovorijo zgodbe, ki so začele nastajati leta 2013. Vsekakor začetki niso bili rožnati. Kot mnogi avtorji sem se tudi sam soočil z nešteto neznankami, težavami ter potmi, ki so bile prisotne vse od takrat, ko se mi je porodila ideja za roman pa do iskanja založnika in najlepšega trenutka do sedaj, ko sem svojo knjigo v knjižnici lahko prijel v roko. A bolj podrobne informacije se nahajajo v na spletni strani http://standirdeny.com/.
Res je, da sem si izbral psevdonim »Stan Dirdeny«, po katerem lahko prepoznate moja dela, za katerim pa ne skrivam svoje identitete in me kljub temu lahko vidite takšnega, kakršen sem. Vem, da je knjiga samo takrat uspešna, če jo bralec z veseljem vzame v roko in se kasneje še kdaj pa kdaj vrne k njej ali k iskanju spletnih  informacij o njej. Zato sem po svojih najboljših možnostih, znanju in spretnosti, oblikoval spletno stran, na kateri resnično najdete prav vse odgovore. Če pa ne, pa bom z veseljem odgovoril na takšno ali drugačno zastavljeno vprašanje ali mnenje. Predvsem pa se nikakor ne sme pozabiti, da “Fantazija zaživi šele takrat, ko jo spravimo na papir!” Do tedaj je samo ideja.
Članki o avtorju:
rtvslo.si/vestnik.sivestnik.si


Zbirka VAGABUNDI
Preberite zbirko zgodb o mladih popotnikih, ki so se sredi zime podali na skrivnostne poti, ujete v časovno zanko. Potopite se v svet poln mistike, fantazije in skrivnostnih pustolovščin, ki ne bodo pustile ravnodušnega prav nikogar. Zakaj se je volčji trop prikradel na prag vasice Nickov dol ravno tistega dne, ko se je Gabriel s sestro vračal z zimskih radosti na poledenelem jezeru? Kdo sploh je Gabriel, ki mu je usoda na tako krut način namenila moč, o kateri nikdar ni sanjal in si je tudi ni želel?
   Spoznajte uganke in včasih skoraj nepremostljive prepreke, ki so jih morali vagabundi ob sodelovanju in pomoči skrivnostnega detektiva Roberta premagati, da bi rešili tisto, pred katero trepeta ves vesoljni svet. Zakaj se je moral Gabriel daleč v srednjem veku boriti za življenje, ko še niso poznali zdravila za kugo? Je morda Maya tista čarovnica, o kateri so tisočletja pisali legende?
   Potujte v zgodbi z mladimi popotniki skozi čas, vse od »Raja pa do pekla«, ko so jim že tako zapleteno pot prekrižala bitja, pred katerimi so se tresle hlače tudi usposobljenemu detektivu, vajenemu vsega hudega. Vendar pa ima tudi on skrivnost. Jo bo razkril prijateljem?
   Kot bralec za vekomaj postanite sedmi član skupine, v času izgubljenih vagabundov ter jim z upanjem pomagajte, da bi se vrnili domov.

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
Z
Ž
X
Y
Q
W

Zbirka SPIRITUS DEI
Marlon je majhna gorska vasica, ujeta med visokim gorovjem Montes.  Zgodba se je začela odvijati že v davni preteklosti, globoko v srednjem veku, ko je oblast ljudstvu še vladala s trdo roko. Hrabri možje iz vasice so se podali v boj z oboroženimi predstavniki oblasti. Pridružil se jim je tudi mlad fant, Felix, a se je usoda zanje prav žalostno končala. Čeprav so vasico požgali do tal, se je življenje v njej nadaljevalo z ženami, otroki in možmi, ki so se pred vojaki poskrili v gorah. Zgodba se nadaljuje s potomci prvotnih prebivalcev vasi osemsto let kasneje. Ponovi se podobna zgodba boja, le na bolj sodoben način. V boj se spet vmeša mlad fant, Timothy, Tim na kratko. Čeprav ga zdrahe in prepiri med odraslimi niso nikoli zanimali, se je vse spremenilo, ko se je z njim poigrala usoda in je vanj udarila strela. Tim je udar sicer preživel, a je za leto dni obležal v komi. Ko se je prebudil iz kome, je moral skoraj dobesedno začeti od začetka, kajti v tem letu dni se je v njihovi vasici ogromno spremenilo. Ob pomoči prijateljev, učitelja in družinskega prijatelja Samuela, najboljšega prijatelja Doriana, svojega dekleta Lucy in mlade knjižničarke Lize se kmalu poda na mnoge pustolovščine. Čeprav mu je kruta usoda kmalu odvzela Lucy, se je s pomočjo najboljšega prijatelja Doriana, skrbnice Lize in upornih zavednih vaščanov podal v boj proti Organizaciji, ki je v njihovi ljubljeni dolini prevzela oblast. Najbolj trdno oporo v boju mu je nudila Liza, ob kateri se je počutil nepremagljiv. Čeprav je bila Organizacija na videz humana ustanova, ki je izobraževala nadarjene mlade ljudi, se je kaj kmalu izkazalo, da je pravzaprav bila izkoriščevalska, nasilna in nevarna družbi, ker ji ni bilo težko uničevati življenj, da je dosegla svoje cilje. Tim se je spustil v mnoge nevarne dogodivščine, pa tudi na neverjetni poti v kraj, nikomur nedosegljiv za časa življenja. Ob smrti najboljšega prijatelja, Doriana, se je odločil, da bo šel ponj tja, kamor še ni nihče živ stopil. Tudi na drugi strani se njegove pustolovščine nadaljujejo …

Naročilo knjig na:   http://publish-in.eu   ali   http://standirdeny.com