Pesnica, pisateljica otroške literature, lektorica
info@konjicek.si
info@kusincek.si
www.konjicek.si
www.kusincek.si
Gsm: +386/31/656-463

Sem univerzitetna diplomirana slovenistka, po poklicu lektorica, predvsem pa žena in mama štirih čudovitih otrok.Dejavnosti mojega s. p.-ja so precej raznolike: poleg lektoriranja tudi šivanje unikatnih blazinic za otroke in dejavnosti, povezane s konji (animacija otrok). Včasih tudi kaj napišem. Bolj za dušo kot zares. Prva knjiga, ki sem jo izdala v samozaložbi in je že razprodana, je pesniška zbirka o živalih Živalski svet, v verze vpet. Po mnogih letih je, prav tako v samozaložbi, izšla zgodba v verzih Fantiček, jagnje in kozliček, tudi razprodana, vendar ponatisnjena. Tretja, Žrebiček junak in čarobni korak, je izšla pri založbi Epistola (dvakrat ponatisnjena), kjer se trenutno kuhajo še tri moje zgodbe v prozi.


Živalski svet, v verze vpet(pesniška zbirka, 2012, samozaložba, ilustracije: Stane Železnik,ponatisnjena in razprodana, vendar se ob večjem zanimanju morda odločim za drugi ponatis:)
Ste se kdaj spraševali, kateri ptiček je obiskal vašo krmilnico, zakaj je močerad črno-rumene barve in ali jež resnično nosi sadje na svojih bodicah? Pesniška zbirka brez domišljijskih elementov predstavi manjše in večje zverinice, ki jih je z nekaj sreče moč opazovati v okolici našega doma, in razbija stereotipe o njih.

Fantiček, jagnje in kozliček (zgodba v verzih, 2019, samozaložba, ilustracije: Stane Železnik, prvi ponatis)
Fantiček se odpravi na pot iskanja notranjega miru – najprej v družbi kozlička, ki mu ponuja dragulje navidezne sreče, nato v spremstvu jagnjeta, ki ga pripelje do spoznanja, da bo resnično srečo in notranji mir našel le v sočutju in pomoči ljudem v stiski.

Žrebiček junak in čarobni korak (zgodba v verzih, 2022, založba Epistola, ilustracije: Nana Homovec, drugi ponatis)
Nekoč je na Krasu ugledal luč sveta črn žrebiček, ki so ga zaradi barve dlake ostali zasmehovali. Sprejela ga je le stara lipa, ki mu je pripovedovala zgodbe o njegovi domači deželi. Nekoč je pri srečanju z burjo dokazal svoj pogum, zato je dobil poseben dar: čarobni korak, ki še danes odlikuje naše prelepe bele konje – lipicance.

Zgodba predstavi enega najbolj markantnih slovenskih simbolov  in nam sporoča, da se moramo na poti do popolnega sprejemanja drugačnosti še marsičesa naučiti.