otroška pesnica in pisateljica
https://www.nezkakukec.si
www.facebook.com/Nežka Kukec – pesniške slikanice za otroke
https://www.facebook.com/Nežka Kukec


Nežka Kukec, 36-letna socialna delavka, ustvarjalka, avtorica pesniških slikanic za otroke, mentorica male impro šole in dolgoletna animatorka Pika Nogavička, ki že 20 let animiram otroke v Prešernovem gledališču Kranj, osebnih rojstnodnevnih zabavah, otroških prireditvah in drugih srečanjih.
Knjige, ki jih ustvarjam, so sad velike ljubezni do živali, veselja do pesnjenja in rimarij ter večne želje po ohranjanju otroškosti v ljudeh. V prostem času med drugim rada kujem rime, sestavljam pesmi za različne priložnosti ter z njimi razveseljujem družino in prijatelje. Iz delčkov vsake od teh strasti sta nastali knjigi Živalski žur in Tri po mačje, ki bosta vas in vaše otroke popeljali v čudovit živalski svet.

Članki o avtorici:
Knjiga ŽIVALSKI ŽUR:

Časopis-Gorenjski glas, Radio Kranj, TV Ljubljana, Kulturni center KriceKrace

Knjiga TRI PO MAČJE:
Časopis-Kranjčanka, časopis-Gorenjski glas, Revija-Scena

tr1
tr2


Živalski žur:
Živali od A do Ž skozi pesmice in rime: V knjigi Živalski žur se skriva petindvajset živali. Velikih, majhnih, kosmatih, pernatih, z rogovi in ušesi, z nogami in krili, vodnih, gozdnih, tistih, ki živijo z nami in okrog nas, in tistih s čisto drugega konca sveta. Na vsako črko abecede po ena, vsaka s svojo ilustracijo, pesmico in rimami, ki jim bodo zaradi prilagojene oblike črk zlahka sledili tudi dislektiki.

 

Tri po mačje:
V knjigi Tri po mačje prikupne in zabavne rime pričarajo tri mačje zgodbe. Prva govori o muci Zmajki, črno-beli kosmatinki z zlatim zvončkom, ki nekega dne izgine neznano kam. Le kje se potika? V drugi spoznamo mačjega radovedneža Oskarja, ki se poda na lov za čisto svojim domom. Mu bo uspelo? Brez zapletov in mačjih vragolij ne gre niti v tretji zgodbi, kjer nastopita oba mačja junaka.

Naročilo knjig na: www.nezkakukec.si