pisateljica, ilustratorka in pričevalka
natasa.rupena@gmail.com
https://www.facebook.com/TUKAJ-SEM-ZATE
https://www.facebook.com/Zalozba-FEDE


Ob študiju na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah sem se spreobrnila v krščansko vero. To je preusmerilo moj pogled na življenje in zapustila sem okolje razstav in ateljeja, se zaposlila, poročila in postala mati. Po nekaj letih sem zbolela – izgorela in za več mesecev popolnoma nemočna obležala. Čeprav je bilo zelo hudo, danes lahko rečem, da je bil to čas velike milosti. Dobri Bog me je v tem času prečistil za novo poslanstvo in preobrazil za novo delo. Začela sem delati to, kar sem si najbolj želela: pisati in risati! Oglejte si, kaj je do sedaj nastalo …
Članki o avtorici:
[Pogovor v oddaji »Via positiva«], [Pogovor v tedniku Družina], [Predstavitev v občinskem listu Moravške novice] [si.aleteia.org/2022/02/27]

Avdio članki o avtorici:
[Pogovor v oddaji 18/4/22 »Radio Ognjišče«], [Pogovor v oddaji 13/4/22 »Radio Ognjišče«], [Pogovor v oddaji 11/4/22 »Radio Ognjišče«]


Slikanica TUKAJ SEM ZATE … in to je zgodba mojega življenja

Vsebina slikanice je nastala po izkušnji notranjega ozdravljanja. Močno sem doživela, kako je Jezus vstopil v mojo notranjost, kjer sem bila še vedno mala deklica, me ogovoril in s svojo ljubeznijo pozdravil. Prva posebnost knjige je v tem, da jo pripoveduje Jezus sam in da bralko ogovarja z Draga moja. Druga pa, da je posvečena vsem deklicam, pravzaprav vsem ženskam tega sveta.

Trda vezava, 44 strani, leto izida 2021
Video predstavitev: https://www.youtube.com
 Naročilo knjige:  zalozba-fede.netsons.org


Pobarvanka v knjigi TUKAJ SEM ZATE

Moje popotovanje v skrivnosti Božje ljubezni do nas se nadaljuje. Jezusovi nagovori se dotikajo vseh plasti mojega, tvojega življenja. Besedilo in podobe se prepletajo, razkrivajo resničnost, na katero velikokrat pozabimo. Ilustracije so ustvarjene tako, da jih bralec sam lahko preoblikuje, dodela in pobarva. Vzemite si čas zase.

Mehka vezava, 32 strani, leto izida 2022
 Naročilo knjige: 
zalozba-fede.netsons.org/pobarvanka

 


Vsega hudega – reši nas, o Gospod!

Knjiga se začne s pripovedjo o življenjskih preizkušnjah, ki so me pripeljale do zloma. Teh je bilo veliko in mnoge se lahko v njih prepoznate. Opisujem tudi, kako sem hrepenela po ponovnem zdravju in okrevanju, da bi se lahko vrnila v življenje, k družini in med ljudi. V tem času sem doživljala tudi zagrizen duhovni boj. Da bi lahko pomagala tistim, ki so sami ujeti vanj ali vsaj opozorila na to razsežnost življenja, sem osrednji del knjige posvetila temeljnim spoznanjem o duhovnosti. Tretji del knjige je izbor Božje Besede in molitev, ki so mi bile v veliko oporo pri okrevanju, notranjemu ozdravljanju in boju z zlom.

Mehka vezava, 116 strani, leto izida 2021
Video predstavitevhttps://www.youtube.com
 Naročilo knjige:  natasa.rupena@gmail.com


Slikanica TUKAJ SEM ZATE, Veliki teden po dnevih

Vsako leto sem bila pred Veliko nočjo znova in znova v zadregi – kako bi najbolje doživela Jezusovo trpljenje in vstajenje? In kako naj to najbolje približam svojim otrokom?

Poglobila sem se v Evangelije in takoj je začela nastajati nova zgodba, nova knjiga. Besede so v navdihu padale na papir in kmalu sem lahko spoznala, v kakšno pustolovščino me tokrat vodi Jezus. Če sem v prvi slikanici z besedo in sliko globoko doživela Jezusovo življenje od rojstva do njegovega vnebohoda, sem v pričujoči zgodbi poglobila zavedanje Njegovega trpljenja in vstajenja. Tako je nastala pripoved o zadnjih dnevih Jezusovega zemeljskega življenja: Veliki teden po dnevih – od Cvetne nedelje do Velikonočnega jutra. Takoj za tem so nastale še ilustracije, ki so pripoved dopolnile in vsem dale konkretne obraze.

Tudi v tej knjigi je ta, ki pripoveduje, Jezus sam. Pripoveduje nam o svojem globokem odnosu z Bogom Očetom, o svojem veselju, strahu, žalosti obupu, bolečinah in osamljenosti. Razkriva nam svojo ljubezen, ki jo želi dopolniti za vsako ceno in za vedno ostati z nami. Deklica pa ga v tišini posluša. V vsej zgodbi ne reče niti ene besede – na Jezusove spodbude odgovarja v srcu in sicer tako, da se pusti notranje preoblikovati. Na koncu se mu, prevzeta od veselja, popolnoma zaupa in prepusti.

Kakor prva, je tudi ta knjiga je pisana in posvečena vsem deklicam tega sveta. Ne more biti drugače, saj sem vsebino doživljala skozi svojo ženskost. Vendar pa ni namenjena le našim hčerkam ali otrokom. Namenjena je vse nam, ženskam, mamicam – saj v vsaki od nas živi ta mala deklica, ki čaka na popolno izpolnitev v ljubezni!

Želim si, da bi jo prebrale vse ženske sveta in da bi vas Jezusova popolna podaritev človeku izpolnila.


“Božja slava je živi človek in človekovo življenje je gledati Boga” sv. Irenej

Trda vezava, 68 strani, leto izida 2022
 Naročilo knjige:  zalozba-fede.netsons.org/veliki-teden/