pisateljica
mojcarudolf@gmail.com
https://www.facebook.com/Mojca-Rudolf-pisateljica
https://www.mojcarudolf.com/
Instagram: rudolf_mojca_pisateljica


Pisateljica. In bralka. Rada imam drugačne zgodbe. Pišem drugačne knjige. Vsaka je samosvoja, vsaka posebna.
Ste vedeli, da ima ena od mojih knjig kar dva konca? Da ima ena namesto naslovov poglavij horoskope? Da v eni od knjig glavna junakinja potuje skozi čas in se znajde v kar nekaj od svetovnih katastrof; med drugim doživi tudi potres v Ljubljani. Da izumim izraz revnomanija in ga pojasnim? Ter se v ZMENIKIH pogovarjam z Ivanom Cankarjem?

V samozaložbi so izšle do zdaj tri knjige:
PRELOMNO POLETJE: mladinski roman
ŠEPET ZGODB: zbirka kratkih zgodb

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40


   SOLZE, KI JIH NI      NOVO!    

Kasneje je razmišljala, da so bile to morda slutnje.  Slutnje o tem, kar se je nekaj ur kasneje zgodilo. O tem, kako globoko iz preteklosti so se izvili vsi vzgibi, ki so pripeljali do tega dne. Do dogodka, ki je vse, kar se je nekoč zgodilo, prebudilo na dan s tako silovitostjo, kot je bila strahovita nevihta to noč. A Ann še ne sluti tega, kar se bo vsak čas zgodilo.

Tri ženske. Tri usode. Tri nenavadne smrti.
Ena skrivnost.
Temačna skrivnost Irske.

Velika rdeča žoga se je mirno pozibavala na trati. Vrtna vrata so bila odprta malce bolj kot prej, ko jih je Ann ihtavo želela zapreti, a se niso dala. Vse ostalo je bilo natančno tako, kot je bilo pred nekaj minutami.
Razen Arleen.
Arleen ni bilo več.

Pred letom dni se mlada družina preseli v imenitno hišo. Ann je prepričana, da se je zanje začelo novo življenje, nove priložnosti, nov začetek. A ni vse idealno. Plaši jo sosed, saj se ji zdi, da jo vedno čudno pogleduje. Mučita jo ljubosumje in negotovost, pa tudi slutnje, da nekaj ni tako, kot se zdi. Hčer Arleen preganjajo nočne more. Le mož Tim se zdi zadovoljen.

Ko nekega popoldneva Arleen nenadoma izgine, Ann ne ve, da je izginotje povezano z dogodki, ki segajo daleč v preteklost. V knjigi spremljamo še dve ženski in njuni usodi. Kako so dogodki povezani? Kakšna je resnica?
Knjiga je osnovana na resničnih zgodovinskih dejstvih, ki jih morda niste vedeli ali slišali o njih. Vsi dogodki v knjigi, zaplet in razplet ter vse osebe pa so zgolj plod moje domišljije.


  ZMENKI  

knjiga je prejela Priznanje za najboljše prozno delo, izdano v samozaložbi leta 2020

Simon je prvi glavni junak. Je čisto običajen fant, čisto povprečne postave. IQ nikakor ne dosega 160, pa tudi šport mu ravno najbolj ne diši. Je pa simpatičen (pravijo drugi) in je zelo duhovit (pravim jaz). Trenutno je v turbulentnem obdobju, ki mu drugače pravimo zaljubljenosti. Najprej je Nina in zapleti, ki Simona postavijo na trdna tla. Kasneje pride na plano Maja, in Simonovo življenje se spremeni v preobrat čustev, še malce kasneje pa naravnost v dramo. In nekje na obrobju Simonovih misli je še nežna Sara…. Kot, da vse to dogajanje in zapleti ne bi bili dovolj, nastopi v njegovem življenju še…
Drugi junak, ki pa ga prav vsi zelo dobro poznate, če ne od drugje, pa iz šolskih klopi. Skrivnostni tujec, ki se kar nenadoma pojavi pred Simonom, v 21. stoletju, ni nihče drug kot Ivan Cankar…Kasneje pa se tudi Simon sam znajde v preteklosti, v času Cankarjevega življenja. Zakaj se Simonu to dogaja, se sprašuje ves čas in vsako srečanje ga pripelje do drugačnih ugotovitev.
Pa vendar, kot pravi Simon na koncu, TAK JE PAČ LAJF, A NE? Nikoli ne izveš vseh odgovorov, nikar se ne trudi… Pa vendarle Simon izvleče nekatere ugotovitve, ki se sem in tja priplazijo skozi njegove misli: kateri čas je lepši, današnji ali tisti iz preteklosti? Zakaj res ne znamo ceniti vsega tega kar danes imamo? In predvsem, slovenskih besed? Hja, marsikaj se še dogaja simpatičnemu Simonu (ki zase tega vsekakor ne trdi…)


  Zbirka DOBRO JUTRO HOLLYWOOD  

Zbirka ima tri dele:
– TEMNE SENCE HOLLYWOODA
– NEPRIČAKOVANA VRNITEV
– BLIŠČ IN PREVARE HOLLYWOODA.
Kratka vsebina:
Dobiti priložnost za snemanje filma v Hollywoodu? Le kdo je ne bi izkoristil? Tudi Klara misli tako. Kljub temu pa svojo sestro Sarah prepriča, da pod njenim imenom odide v filmsko meko namesto nje, medtem ko ima sama popolnoma drugačne načrte. A Sarah se v Hollywoodu začnejo dogajati čudne stvari. Nikakor ne more razumeti, zakaj ji nenadoma strežejo po življenju. Sarah se ne zaveda, da vsi ti dogodki nosijo korenine daleč stran. Tesno so povezane z mafijsko družino di Fabrio, ki ima sedež v Palermu v Italiji. Kolikšen delež v zgodbi nosi Sarahina sestra Klara? Kdo je njen ljubimec? Kaj v resnici skriva v sebi črn, v usnje vezani zvezek, ki ga je nujno potrebno ukrasti članu mafijske družine Di Fabrio? In končno, kakšno zvezo imata Sarah in družina di Fabrio? Vse odgovore na zastavljena vprašanja boste lahko odkrili sami.


  PREROKBA  

Ajda ima velikansko težavo. Nikakor ne more prepričati mame, da bi ji omogočila iti na šolski zimski tabor v Kranjsko Goro. Groza jo je, ko si le predstavlja, kako bo doma trpela, medtem ko bodo njene sošolke in sošolci uživali na belih strminah. Pa kaj, če je očka bolan?! Pa kaj, če rabi bratec varstvo?!
Vendar se Ajda sploh ne zaveda, da je nekoč, ko je bila Ljubljana še Emona, nastala prerokba, ki jo bo popeljala skozi prostor in čas, kjer bo priča dogodkom, ki ji bodo za vedno spremenili pogled na svet in na življenje.


  ZBIRKA.SI  

Zbirka.SI je namenjena mladini od 14.leta naprej, v zbirki pa so tri knjige:
ZVEZDA.SI
Knjiga o resničnostnih šovih. Kaj se dogaja v ozadju? Kaj pomeni biti zvezda? Tri glavne junakinje se borijo za zmago. Na kakšne načine in kako? Resnica o izboru je včasih drugačna, kot si to mislimo, ko oddaje gledamo po televiziji… 
LJUBEZEN.SI
Knjiga za vse zaljubljene, tiste, ki to še boste in tiste, ki še malo tipate. Za vse neopredeljene, ker tudi vam senca ljubezni neumorno sledi in vas bo našla tako nepričakovano, da vam bodo iskrice iz moje knjige prišle še kako prav.
USODA.SI
Velikokrat srečamo usodo prav na poti, ki smo si jo izbrali, da bi se ji izognili…


  PRELOMNO POLETJE  

Kaja je prepričana, da bo to poletje povsem mirno in običajno. Nekaj prebranih knjig, nekaj sproščenih sprehodov, veliko pogovorov z babico. Ko pa na podstrešju babičine hiše odkrije stare revije, njeni načrti o mirnih počitnicah krenejo čisto v nasprotno smer. Čakajo jo preizkušnje in presenečenja, o katerih ni niti slutila.Na koncu poletja Kaja ugotovi: 
Neko obdobje se je nepreklicno končalo. Nikoli več se ne bo vrnilo. In jaz ne bom nikoli več takšna kot prej.


  ŠEPET ZGODB  

Vsaka knjiga ima svojo zgodbo. V tej pa se skriva kar sedemnajst sladkorčkov. Zgodbe, ki jih piše življenje. Skrivnosti. Usodni trenutki. Naključja. Ljubezen. Romantika. Prijateljstvo. Celo recept, le da ni kuharski. Svoje odmerke knjižnega razvajanja si privoščite ob slehernem času: za dobro jutro, lahko noč ali kar tako. Na deževen dan ali ko vas nežno greje toplo sonce na plaži. Dozirajte jih po lastni želji in razpoloženju. Odmerki niso omejeni in pretirana uporaba ne povzroča drugih stranskih učinkov razen sproščanja hormona sreče. 

Video predstavitev knjige: www.youtube.com


  USODNE SPLETKE  

Roman o dogajanju v okolju bolnic, zdravnikov, sester. Prevare, spletke, igrice…

  UGRABLJENA  

Dve osebi, vsaka na drugem koncu Slovenije, a vendarle neločljivo povezani, a tega ne ve ne ena in ne druga. Ko ugrabijo hčerko ene od obeh, se dogajanje začne zapletati…


  SANJSKI PRIVID  

Zbirka SANJSKI PRIVIDI ima dva dela: DRAMA V AVTOBUSU in PEKLENSKA CESTA. Namenjena je mladini od 9-14-leta
Mladinski romani o Samu, ki nekega dne odkrije, da sanja sanje o katastrofah, ki bi se lahko uresničile. Le Sam ima možnost, da jih prepreči.


  Zbirka ZELENCI  

Zbirka ZELENCI, o otrocih iz blokovskega naselja ZELENJE, ima štiri knjige: KJE JE JURE, SKRIVNOST STARE VILE, NENAVADNA ŽELJA, IZGUBLJENI DNEVNIK. Namenjena je mladini od 9-14.leta.


<

  slikanica STRAHOPAEC   BUBI PRI FRIZERJU  

Slikanica STRAHOPAPEC BUBI PRI FRIZERJU otrokom pomaga premagati strah pred striženjem las.