pisateljica, prostočasna raziskovalka preteklosti, kolumnistka
https://www.milenamiklavcic.com/
https://www.instagram.com/miklavcicmilena/
https://www.linkedin.com/in/milena-miklavcic
https://jutri-2052.blogspot.com/
Gsm: 064 110 466

KNJIGE:

Ogenj, rit in kače niso za igrače (trilogija)

Ogenj, rit in kače niso za igrače, 1. del
V prvem delu so zbrane zgodbe o intimi prednikov, ki so živeli v prvi polovici 20. stoletja. Pripovedovalke razkrijejo številne podrobnosti o spolnosti, higienskih navadah, rojevanju, odnosih znotraj družine. Knjiga je neprecenljive vrednosti, saj je ena redkih, če ne edina, ki razkriva pomembne podrobnosti, o katerem se je vztrajno molčalo.

Ogenj, rit in kače niso za igrače, 2. del
Podnaslov: Babice, hčere in vnukinje. 
Morali bi jo prebirati zlasti mladi, saj pripovedovalke nazorno predstavijo zelo negativne družinske vzorce, ki se zaradi nezmožnosti pogovarjanja znotraj družine, nezavedno prenašajo iz roda v rod. Bremenijo pa tudi današnje generacije. 


 

Ogenj, rit in kače niso za igrače, 3. del
Podnaslov: Moške zgodbe
Prvič v zgodovini so tudi moški dobili svojo knjigo. V več kot 250 zgodbah, v katerih razgalijo svoje življenje, razkrijejo, da jih ženske slabo poznamo. Da se o tem, kakšni so v resnici, velikokrat motimo. O sebi so pripovedovali tako dedje kot tudi sinovi in njihovi vnuki. 


KJE JE OTROK?

Nosilka osrednjega lika je socialna delavka Kristina. Pri svojem delu se nenehno sooča z ljudmi, ki jim pomaga v stiski. Nekateri od njih so ji hvaležni, drugi so prepričani, da je zanje naredila premalo. Ko jo sredi vročega poletja najdejo mrtvo na nekem parkirišču v Šentvidu, nihče niti ne sluti, kdo bi lahko bil kriv za njeno smrt. Jo je ubila lastna hči, morda celo Milena M., nekdo od sokrajanov iz vasice pod Starim vrhom? Je njena smrt povezana z izginotjem dečka pred petdesetimi leti, morda z izginotjem deklice Pije? Z ljubimci, ki jih je imela? Morilec se razkrije malo pred koncem knjige. 
Psihološki triler Kje je otrok? vas bo navdušil, prebrali ga boste na mah!


KUHARSKE PRISMODARIJE ZA POBALINČKE IN BABICE

Že od nekdaj sem sanjala, da bi napisala kuharsko knjigo. A ne za kogar koli. Zlasti ne za tistih 1.915.234 Slovencev, ki kuhalnico sučejo bolje od mene. 
Kar so prijokali na svet vnuki, sem razmišljala, bom zmogla, kot se šika, opravljati najlepše poslanstvo pod soncem?
Na skrivaj sem se trudila, tako kot prefrigane babice znamo, da iz njih naredim prvovrstne kuharje!
Nekoč sem si rekla:«Kaj, če jim – namesto nepotrebnih pridig, ki gredo skozi eno uho noter, skozi drugega pa ven – raje podarim knjigo zgodb o naših skupnih doživetjih?« 
Ja, čudovita ideja!
Iz različnih, na videz celo neopaznih kuhinjskih dogodkov, so nastale zgodbe!
Skrbno smo zapisali tudi recepte, ki smo jih preizkušali!
Vas zanima, kako se vnuki učijo pomembnih vrednot in življenjskih modrosti, ki jim pomagajo, da v času odraščanja bolje razumejo sebe in tudi druge?
Vzemite v roke knjigo, v njej boste našli namige, ki jih je vredno posnemati!
Naj vam bo branje v veselje, če boste pa skupaj z malčki preskusili tudi recepte, bom zelo vesela.​
Babica Milena M.

Naročilo knjige: https://www.milenamiklavcic.com/