pisateljica, učiteljica Kundalini joge, pesnica
mateja.kobale74@gmail.com
www.matejakobale.com
www.facebook.com/AvtoricaMatejaKobale
www.instagram.com/avtoricamatejakobale


Sem računovodkinja, učiteljica Kundalini joge, pisateljica, pesnica. Sem tudi mama, babica, prijateljica, ljubiteljica narave, živali in vsega, kar diši po dobrem. Ljubim življenje, ljubim sebe in vse kar počnem, saj to počnem strokovno, z vso odgovornostjo in z vsem srcem.Vse kar sem, kar počnem, oziroma ustvarjam, z veseljem vpletam v svoje delovno okolje. K temu pridam še življenjske izkušnje in modrosti, kar se mi zdi dobro zagotovilo uspeha.
Pisanje me sprošča in predstavlja nekaj, kar osrečuje mojo dušo. Svet domišljije mi odpira višje nivoje zavesti iz katerih črpam modrosti in zgodbe, ki govorijo o življenju, ljubezni in uspehu. Vse je mogoče, če poslušaš svoje srce. To je vodilo mojega življenja in besedil, pesmi ter vsega, kar prihaja skozi nevidne kanale v moje pisalo. Še ščepec čarobnosti in kar hitro se rodi sporočilo, ki želi v svet. 
Zaupam in si sledim, ko pišem, ne popravljam, ko ni navdiha, mirujem. In pride dan, ko ustvarjalnost preplavi moje telo in duha. Takrat ustvarjam. Pišem o ljubezni, saj verjamem, da lahko spremeni svet. Na bolje, seveda. 


Čez rime, do zime, naj se ljubezen prime

Čez rime, do zime, naj se ljubezen prime je naslov zbirke pesmi. Sestavljena je iz 44 pesmi za takratnih mojih 44 pomladi, mojo izjemno pomembno življenjsko prelomnico. Štiriinštirideset sporočil, skritih v pesmih, bo dvignilo (samo)zavest tistemu, ki jih bo vzel v roke, v njih pa bo vsakič znova lahko uzrl kaj drugega. Naključij ni, vse je na ključ in takšen je tudi namen te knjige. Lahko jo prebiramo od strani do strani, lahko pa enostavno naključno odpremo in preberemo dano sporočilo.

Prebujena strast

Je sodoben, slovenski, ljubezensko erotični roman, postavljen v dogajanje med Ljubljano in Izolo. O čem govori? Veronika je postavna rjavolaska, ki po smrti strica prevzame njegovo podjetje. Je skromna, preprosta, srčna. Nesrečna v ljubezni, dokler preko Facebooka ne spozna skrivnostnega Marcusa. Bogat poslovnež in ženskar, ki se boji svojih čustev, z njo prične spoznavati sebe.
Neizmerna privlačnost med njima ju vsakič pripelje do takšnih globin v spolnosti, o katerih nista nikoli niti sanjala. Z iskreno ljubeznijo uspeta drug drugemu odpreti srce in pozdraviti rane preteklosti.

Odpni mi okove

Zgodba govori o ljubezni, življenju, izgubi, radosti, ponovnem rojstvu. Postavljena je v dogajanje med Anglijo in Slovenijo. Heleno po smrti staršev v svojo hišo sprejme bogat aristokratski stric z imenom Mike. V zameno, da lahko tam živi, mora opravljati hišna opravila. Je neizprosen, grob in globoko ranjen. Nedolžno dekle z močno voljo do življenja v tej hiši spozna ljubezen svojega življenja. Ljubezen ju vodi skozi življenje, do izobrazbe, poroke in starševstva. Iz Anglije v Slovenijo in nazaj. Iz bolečine v odpuščanje. Iz izgube v novo rojstvo. Bo stricu uspelo odpreti srce in pozdraviti rane preteklosti? Bo Helena končno spoznala svojo babico? V življenju je vse mogoče, če si le dovolimo sanjati.

Jessica – Pot izgubljene ženske

Jessica je plesalka, spremljevalka iz Manhattna. Z globoko rano zlorabe, kar povzroča jezo do moških ter sram in gnus do svoje intime. Pot ji prekriža umirjen, čeden odvetnik Alex, ki je na nek način povezan z njeno preteklostjo. Z njegovo pomočjo prične spoznavati tisti del sebe, ki se ga dolgo ni želela dotakniti. Njen ognjevit temperament jo pelje čez razne izkušnje, situacije in nazadnje do točke, ko se odloči oditi in povsem preobraziti svoje življenje. Pot jo popelje v Brazilijo, sama ne ve zakaj. Tam sreča prelepo Mario, s katero se zaplete v kratko romantično zvezo, spozna življenje Drag Queen zvezd, dokler se nenadoma znova ne sesuje. Takrat končno prizna, da potrebuje pomoč. Zgodba je polna dogodivščin, vpogledov v nočno življenje New Yorka, v življenje spremljevalk bogatih vplivnežev, odnosov z moškimi, ženskami, predvsem pa je to pot, njena zgodba, ki jo je pripravljena deliti z vami. A ji bo uspelo skozi vse prepreke do srečnega življenja? Si bo končno odpustila? Je Alex moški njenega življenja ali se bo raje odločila za življenje z Mario? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete v knjigi.

Naročilo knjig na: matejakobale.com