pisateljica, avtorica in ljubiteljica potovanj
majahorvat.avtorica@gmail.com
https://maj-universe.com/
https://www.facebook.com/MajaHorvatAvtorica
https://www.dobri-skupaj.si/
http://www.kamgremo.com/

Sem avtorica, pisateljica, piarovka, bivša novinarka in še in še. Že vse življenje se tako ali drugače ukvarjam z besedami in zgodbami. Biti pisateljica – to je bila vedno moja želja. Ustvarjati, pisati…živeti. Prve zgodbe sem napisala že pri rosnih 7 letih, kot najstnica nadaljevala s poezijo in se kasneje vrnila k svoji prvi ljubezni – prozi. Ljubezen do pisanja me nikoli ni minila.
Ko sem izdala svoj prvi roman, Usodna modrina I, sem postala pisateljica tudi za oči sveta. Vendar v resnici sem bila pisateljica vedno. Spisala sem že mnoge zgodbe – ne samo tiste na papirju. Zgodbe prijateljstva, zgodbe ljubezni, zgodbe polne nasmehov in zgodbe polne solza…zgodbe življenja, pa četudi včasih le zase.
Kasneje sta izšli še Usodna modrina II ter mladinski/ljubezenski ilustrirani roman Želim si postati ptica. Moj pisateljski opus, moja kreativnost, pa posega še v številne druge žanre, kot denimo pravljice in fantazijo. Ter celo na ustvarjanje avtorskih družabnih iger in orakeljskih kart.

Članki o avtorici: slovencivangliji.javnost.si, savus.si, navdihni.me, www.tednik.si, www.facebook.com, www.zal.sik.si, stripko.com, www.si21.com, 365.rtvslo.si, youtube.com, youtube.com/channel

Trak-1
Trak-3


  EGEJSKI VETER   
Sprva zadržana Iris, se iz Slovenije z mamo preseli na grški otok Kos. Čeprav se selitve na začetku ne razveseli, tam doživi pravi razcvet. Spozna nekaj dobrih prijateljev, se zaplete z očarljivim natakarjem Kostasom in z njim zgradi nekonvencionalno prijateljstvo. Kasneje se v njenem življenju znajde še Gabriel, zgodovinar in učenjak, ki ga sama slikovito poimenuje nadležni angel. Prav on jo seznani z zanimivo žensko in njeno zgodbo. Nežno, učeno in dobrodušno Paraskevi; mladenko, iz 15. stoletja, ki je v grški trdnjavi reda vitezov sv. Janeza skrbela za ranjene vojake.
Medtem, ko skozi zapise v starodavnem dnevniku skupaj z Iris spoznavamo Paraskevi in njeno očarljivo zgodbo, Iris išče sebe, raziskuje sladkosti ljubezni in gradi svojo prihodnost.

Pred vami je nov sodobno-zgodovinski ljubezenski roman, začinjen z erotiko, avtorice Maje Horvat. V njem se prepletata fascinantni zgodbi dveh zanimivih žensk. Življenji obeh sta polni zapletov in preizkušenj, pa tudi zanimivih moških in žensk, ki jima delajo življenje bolj zapleteno, a hkrati lepše. Njuni poti sta povsem različni, pa vendar enako zanimivi in nepričakovani. Ženski pa bosta na poti do srečnega življenja najprej morali spoznati sebe.


  USODNA MODRINA I   
Neizkušena, a živahna najstnica Petra, se med učenjem o angleški grofovski družini Warnner vanje enostavno zaljubi in začne sanjariti, da jih bo nekoč srečala. Usoda ji nepričakovano izpolni željo in skupaj z najboljšo prijateljico Azro nekega poletja resnično obiščeta angleško podeželje Cornwalla, kjer spozna družino o kateri je sanjala, z njo pa tudi nadutega in hudičevo privlačnega mladega grofa, Jasona in kup drugih zanimivih likov.
Med Petro in Jasonom se splete izredno zapleteno in vroče razmerje, ki Petro opomni, da je včasih potrebno paziti, kaj si želiš, da se ti to ne uresniči.


  USODNA MODRINA II   
Ko se je Petra po norem poletju v Angliji vrnila domov, jo je po začetnih pretresih čakalo relativno običajno življenje mlade ženske. Celo zaljubila se je v prijetnega in čednega slikarja. Vendar tisto usodno poletje, ki ga je preživela s hudičevo privlačnim mladim grofom, jo je za zmeraj zaznamovalo in nekega dne, ko se je prikazala priložnost, se je vrnila v Cornwall.
Je zaradi strasti in spominov vredno zapustiti varni pristan v objemu ljubljenega? Je bolje izgoreti v veličastnem plamenu ali se za vedno greti ob nežni žerjavici? In kaj v resnici sploh je ljubezen? Petra bo odgovore morala poiskati, da bo našla sebe. 


  ŽELIM SI POSTATI PTICA   
Danijela je majhna deklica, ki si bolj kot vse drugo želi poleteti in postati ptica, ptice tako postanejo njene prve prijateljice. A vsaka deklica odraste in tudi Danijelo čaka težka pot na poti do zrelosti, posuta s težavnimi sošolkami, neuslišanimi ljubeznimi, neštetimi vprašanji o sebi in svetu ter z majhnimi dogodivščinami, ki jih po svoje doživlja prav vsak mladostnik. Kar dela Danijelino pot morda malce drugačno od nekaterih, so njeni zvesti prijatelji, pri katerih se pogosto sprašujemo, kje je meja med prijateljstvom in ljubeznijo, ter njena ljubeča družina, katera jo bo vedno pripravljena stisniti v tesni objem, četudi bo včasih samo to tisto, kar ji bodo lahko podarili.
Bo Danijela na koncu poletela in kako bo spoznala mejo med prijateljstvom in ljubeznijo, pa bomo lahko izvedeli le, če se bomo z njo podali na to zahtevno, a tako čarobno pot k odraščanju.

Naročilo knjig na: https://www.dobri-skupaj.si/ in majahorvat.avtorica@gmail.com


Prelistajte izbrana poglavja iz kar vseh treh knjig na enkrat!