pisateljica
ksenija.bazon@gmail.com
www.kratke-zgodbe.com
https://www.facebook.com/gugalnicaza2
https://www.instagram.com/ksenija.bazon
Gsm: 040 626 992

Kdor je že bil enkrat čisto na dnu, je moral razmislit kam in kako. In verjamem, da je vsaj večina pogledala navzgor, prislonila lestev in začela hoditi palčko za palčko navzgor.
Tudi jaz, Ksenija Bažon nisem nobena izjema. Ne bom pisala o moji karieri, ker ni pomembna. Pomembno je, da sem že v osnovni šoli rada pisala. To pisanje sem v enem obdobju prekinila in ko sem bila na dnu, sem ga ponovno obudila. Dalo mi je energijo, tisto energijo kot jo potrebuje gosenica, da se razvije v metulja.
Poznate to energijo? Tudi, če še niste metulj, ki je razprl krila.
Po izobraževanju NLP tehnik in hipnoze sem našla poleg zanosa in sproščanja pri pisanju še orodja, kako pomagati sebi in drugim. In ker so otroci najbolj zavzetni za sugestijo in je pomembno, kakšna prepričanja jim pomagamo prevzeti prvih sedem let življenja, se mi je porodila ideja. Ideja, ki sem ji dovolila nastati in razveseljevati svet.
Gugalnica za dva. Gugalnica, kjer dve osebi najdeta točko ravnovesja. Tu je ključ.
Zbirka kratkih zgodb preko posameznih zgodb in ilustracij uravnava naše energijske centre, ki odsevajo naše življenjske situacije in navade. Tako nezavedno vpliva na naš pogled nase, družino, prijatelje, družbo, svet.
Vsaka kratka zgodba na svoj način in preko svoje barve vibrira s posameznim energijskim centrom. S skritimi sugestijami odkriva naše vrednote in jim daje globlji pomen v življenju.
Zbirka Gugalnica za dva je moj prvi večji literarni projekt, pišem pa tudi kratke zgodbe in sem soavtorica knjige, v kateri sem približala bralcu šok ob spoznanju vseh bolezni staršev in težave, skrbi, strah in napor nege onemogle osebe. Knjiga je v nastajanju in še ne vem kakšen bo končni izgled. Več o mojem ustvarjanju pa na spletni strani: www.kratke-zgodbe.com

You tube (predstavitev knjig): www.youtube.com


BRAVINA LJUBEZEN REŠI PICCOLINO

Knjiga Bravina ljubezen reši Piccolino se dogaja na polotoku Istri, v predelu, kjer je rdeča zemlja, ki slovi po izjemni kakovosti oljčnega olja. Zgodba iz življenja 100 let stare oljke Brave in mlade oljkicePiccoline, ki jo je gospodar Josip posadil poleg stare oljke. Staro oljko so obšle skrbi, da jo bo gospodar posekal. V njeni krošnji se je pomudil beli golob, ki je pomiril Bravo. V zameno mu je oljka podarila oljčno vejico in postal je “golob miru”. Oljki se v vseh letnih časih borita za preživetje, črpata energijo za pokončno rast iz zemlje, si pomagata premagovati ovire, krepiti samozavest, pozitivno samopodobo in voljo do življenja. Tako Bravina ljubezen obvaruje mlado Piccolino in jo nauči lepote življenja.

https://kratke-zgodbe.com/trgovina/bravina-ljubezen-resi-piccolino/


ŽIVLJENJE MED MANDARINAMI

Knjiga Življenje med mandarinami se dogaja v dolini reke Neretve, kjer je doma pisan živalski svet. Posebnost doline so ptiči, pa tudi redka sladkovodna riba činklja. Oranžna barva je večkrat poudarjena v opazovanju mandarin v vodni gladini in oranžnemu odsevu sonca ob sončnem zahodu. Zvečer se ob rečnih kanalih zbira živalski svet doline, med njimi tudi umetnik rumenokljuni labod, ki simbolizira kreativnost in učitelj krški sokol, ki simbolizira učenje. V zgodbi je čutiti zaljubljenost mladih ribic. Konec zgodbe nas spodbudi, da sami kreiramo razvoj njune ljubezni, saj nam pove, da imata vsako leto svoje ribice. Ribica Katarina pa svoje znanja predaja novim rodovom kot učiteljica. Zgodba nas uči, da se moramo imeti radi, to je prva ljubezen, ki jo moramo zares čutiti v sebi. Ribica Katarina je ribico Perico naučila, kako si zapomniti zaporedje besed, konkretno planetov po oddaljenosti od sonca. Sistem učenja je tako na voljo popolnoma vsakomur. V zgodbi je vpeta tudi nevrolingvistična tehnika “meta model”. Knjiga je posvečena vsem Katarinam. Zakaj Katarinam? Zaupamo v prihodnosti. 

https://kratke-zgodbe.com/trgovina/zivljenje-med-mandarinami/


POIŠČI SVOJO ZVEZDICO (v pripravi)

Knjiga opisuje zgodbo v vrtcu Mavrica. V skupini Zvezdice imajo lepe rumene stolčke in po zidovih rumene zvezdice, na katerih so napisana imena otrok v skupini. Vseh otrok je 23, njihovi vzgojiteljici za pa Ana in Vera.
V zgodbi se zvezdice pogovarjajo o poklicih. Le mala Mojca ne bo imela poklica, ker bo čuvala svojo nono. Nona je zbolela, se čudno obnaša, grdo govori in je ne pozna več. Zelo se je spremenila. Zgodba se je posebej dotaknila vzgojiteljice Vere, ki je spodbudila Mojco, da jim pove več kako pomaga mamici in noni. Na koncu so otroci pogledali proti nebu ali na steno z zvezdicami in poiskali svojo zvezdico. Tisto, ki jim pomaga odkrivati kdo so ali jim pomaga najti pot domov, najti vse, ki jih imajo radi. Odgovorili so na tri vprašanja, ki so primerna za slehernega človeka, ki si vzame čas za pregled dneva v izteku. In tako so s smehom zaključili njihovo učno uro.
Iz knjige: »…Vzgojiteljica Vera je objela Mojco. Dala ji je roko čez ramo in vsem je povedala: »Dragi otroci. To kar nam je Mojca opisala, je poklic. Poklic negovalke z velikim srcem. Poklic, ki ga veliko ljudi opravlja s srcem. Vsakdo, ki opravlja delo s srcem, je srečen človek. Ker opravlja to delo z veseljem, ker ga to delo veseli…«