Iskalka resnice, pesnica
mail:                 info@infinitecreation.si
spletna stran:   infinitecreation.si
Facebook:        katja.cesar
Facebook:        InfiniteCreationIC
Ig:                     instagram.com/katja.cesar
Ig:                     infinitecreationkatjacesar

 

Ime mi je Katja in sem iskalka Resnice, bojevnica Luči, raziskovalka Enosti, otrok Narave, ljubiteljica vsega čarobnega (vključno s Harry Potterjem), socialna delavka, učiteljica meditacije, energetska zdravilka in avtorica. Hkrati pa sem tudi neskončno bitje, stara duša, ki si želi Živeti z veliko začetnico in prispevati svoj delček k ustvarjanju lepšega sveta.
Skozi številne prepreke, preizkušnje in poglabljanja v svoje sence, sem uspela izluščiti svoje poslanstvo na tem planetu, ki ga trenutno želim živeti skozi literarno ustvarjanje duhovnih vsebin ter predajanje znanja o osebni rasti ter meditaciji.

Sama verjamem, da si vsaka duša že vnaprej izbere življenjske preizkušnje, no in moja dušica si je izbrala cel ‘paket’, ki mi zdaj služi, da lahko pomagam tistim, ki se soočajo s podobnimi težavami kot sem se včasih sama. Motnje hranjenja, slaba samopodoba, zdravstvene težave, odvisnosti, depresija, socialna anksioznost, samomorilne misli. Na drugi strani pa darovi, ki sem se jih naučila sprejemati, negovati, obvladati in živeti z njimi: jasnočutnost, zaznavanje angelskih energij, kanaliziranje sporočil višjih dimenzij, čutenje zavednih in nezavednih emocij ljudi okoli mene, čustveno čiščenje kolektivne zavesti, preseganje dualnih energij in sodb v iskanju enosti.

Približno deset let je trajalo, da sem ozdravila dušne bolečine, travme in objela svojega notranjega otroka, ter sprejela sebe v vsej svoji (ne)popolnosti. Zavedam se, da duhovna rast ni nekaj, kar bi imelo konec. Lahko pa ima začetek – tega še v teh energetsko turbulentnih časih zaveda vse več ljudi, ki vsak skozi svojo unikatno izkušnjo prebujanja stopajo na to pot. Včasih, ko delamo na sebi in prečiščujemo vedno znova iste vzorce, se vprašamo, ali jih je res mogoče ozdraviti? Da! Mogoče je. In fizična realnost ti sčasoma zares prične odsevati napredek v tvoji vibraciji.


   Pesniška zbirka Neomajna moč Svetlobe

Pesmi, zbrane v zbirki, so plod prenekaterih neprespanih noči, stisk in dušnih bolečin, pa tudi nenadnih ustvarjalnih prebliskov in navdihov. To so sotočja nevidnih rek, kjer se srečata naša notranja človeškost in božanskost.
V iskanju Enosti in višjih stanj zavesti se moramo nujno in neomahljivo poglobiti v temačne vrelce naše podzavesti, v kulturna in kolektivna nezavedna polja. Prav ustvarjalnost pa je tista čarobna paličica, nevidni most do moči duše, da se iz trpljenja, eksistencialne krize in temnih stanj zavesti lahko kot feniks ponovno rodimo iz pepela. Prerojeni nato vstanemo s svežimi občutki ekstaze, ki jih poraja stvarjenje nečesa novega, še neizrečenega.

V prvem delu so zbrane najbolj temačne in eksistencialne pesmi, ki so nastale med osebnimi krizami iskanja mesta v svetu. A že proti koncu prvega dela se temačnost postopoma preliva v iskanje (za)upanja, ljubezni in radosti. Drugi del zbirke bi v tarotu predstavljal karto Moč, saj so pesmi polne bojevniškega duha, ki napolnjujejo z novo prebujenim smislom, samozavestjo, zavedanjem in vero. Pravi duhovni bojevniki odkrijejo svojo notranjo moč skozi številne prepreke in globlja raziskovanja (ne)zavednih občutenj. V tretjem delu, ki je energetsko sicer manj močan kot drugi del, pa so zbrane čustveno bolj lahkotne pesmi.
Ko torej najdemo svojo moč, vero in zaupanje v življenje, se nam odprejo širša polja razumevanja sebe in sveta – najdemo raj, nebesa, čarobnost. Pot, ki jo predstavlja razporeditev pesmi, je lahko prav taka kot naša – skozi bolečine, rane in razočaranja se nam odpre višja zavest, če to dovolimo. Potrebno je pogledati vase, si odpustiti, priznati našo resnico in zaupati, da ima prav vsak dogodek, ki je sprva boleč, nek višji namen in nauk za dušo. Ko se skozi meditacijo poglobimo vase, spoznamo svoje skrite prostore, ki nas napolnijo z ljubeznijo, sprejemanjem in radostjo, da zmoremo v življenju videti čudeže in božanskost, ki nas obdaja.

Pesmi niso ustvarjene po točno določenem pravilu; vsaka je drugačna. Nekatere imajo natančno določeno rimo in ritem, druge pa so svobodnejših oblik. S tem želim poudariti, kako je pomembno, da razumemo unikatnost vsakega posameznika in sprejemamo njegovo (ne)popolnost. Prav tako so nekatere pesmi nastajale premišljeno, z »uporabo« uma, spet druge so se zlile skozme, kot da bi jih narekovalo in oblikovalo nekaj višjega, zunanjega, transcendentalnega. Zares upam, da je mogoče ob branju začutiti zdravilno energijo, ki se pretaka skozi verze in številne prispodobe.
Pisanje pesmi je že od malih nog del mojega življenja, besede so moj nevidni terapevt, skoznje mi šepetajo angeli, z njimi se osvobajam. Pesmi, ki so zbrane v tej zbirki, so nastajale zadnjih devet let: skozi grenko sladke prebliske in kratke trenutke, ko se energija občutkov lahko izrazi edinole skozi poezijo. Kot je zapisal J. G. Hamann: »Poezija je materni jezik človeštva.«
V iskanju lastnega notranjega ravnovesja energij sem se odločila, da se vam kot avtorica prvič predstavim z zbirko pesmi, pri kateri pa je sodelovala tudi moja mama Urša. S tem sem izpolnila tudi njeno dolgoletno željo, da bi z ilustracijami opremila kakšno knjigo. To najino skupno delo se mi zdi kot nekaj svetega in neskončno lepega, saj sva z njim najin odnos pripeljali čez številne brzice v varen pristan, kot mati in hči, kot ženska z žensko.

Naj se brezpogojna ljubezen, s katero je bilo to ustvarjeno, prelije tudi skozte, dragi bralec, draga bralka.
Na tej povezavi lahko brezplačno tudi POKUKAŠ V KNJIGO: https://www.infinitecreation.si/neomajna-moc-svetlobe/