otroška pisateljica
karmen.mandl@gmail.com
https://gusarnik.eu
https://m.facebook.com/mojesupermoci/
Gsm: 041 287 099

 

Sem psihologinja. Izobraževala sem se tudi iz integrativne psihoterapije, hipnoze, mediacije in čuječnosti. Na osnovi teh znanj in več kot 15 let dela z otroki v vrtcu, šoli in zasebni praksi, so nastale slikanice in knjige za osebnostni razvoj otroka. Menim, da je dobro pri otroku samostojnost, odgovornost in samozavest začeti razvijati že zgodaj v otroštvu, saj so te veščine popotnica za uspešno in srečno življenje.


POMAGAJ GUSARJU NIKU
Namen knjige je, da otrok postane pozoren na to, kakšne odločitve sprejema čez dan, hkrati pa spodbuja starše, da se z njim pogovarjajo o njegovi aktivni vlogi pri ustvarjanju vsakdana. Samozavest in zaupanje vase je zelo težko razvijati samo s pohvalami, nujno potreben je občutek kontrole nad svojim življenjem. Prav tega spodbuja glavni junak, ki poslušalca aktivno vključi v odločanje. Če imamo kontrolo nad tem, kar se nam dogaja, se počutimo varne in samozavestne, imamo občutek moči in zaupanja vase, hkrati pa se poveča tudi notranja motivacija. Verjetno bo otrok ob prvem branju sprejemal samo »dobre« odločitve, zato bo prebiral zgodbo na način, kjer se glavnemu junaku dogajajo le dobre stvari. Pozneje ga bodo zanimale tudi druge zgodbe, zato bo knjigo prebiral večkrat in glavnega junaka postavljal v različne situacije.

MOJE SUPERMOČI
Knjiga aktivnosti, vaj in motivacijskih zgodb za otroke, ki skozi barvanje, vaje čuječnosti in različne aktivnosti ustvarjajo pot do sreče, umirjenosti in samozavesti.
Otroci se s to knjigo aktivnosti učijo o prepoznavanju in izražanju čustev, odgovornosti, sprejemanju o dločitev, socialnih veščinah in tako gradijo svojo samopodobo.
Knjiga je namenjena otrokom od 5. do 10. leta starosti.
50 strani vaj, aktivnosti in navdihujočih zgodb za razvijanje:

  • socialnih veščin, čuječnosti, empatije, čustvene inteligence,
    vztrajnosti, pozitivne samopodobe, odgovornosti, …

PRIČARAJ NASMEH
Slikanica “PRIČARAJ NASMEH” je interaktivna slikanica, ki jo otroci tresejo, zibajo, vanjo pihajo, ji celo pesmico zapojejo in tako pomagajo otrokom ter jim pričarajo nasmeh. Otroci se s pomočjo slikanice učijo o prijaznosti in sočutju.
Namenjena je otrokom od 2. do 5. leta starosti, zagotovo pa bo pritegnila tudi starejše otroke.

Naročilo knjig na: https://gusarnik.eu