pisateljice:
Jasna Tomažin, Metka Grbec in Katja Ratoša Banko
www.a-petit.si
facebook.com/kuharskidnevnikinprirocnik
instagram.com/apetitkuharskidnevnik
GSM: 040 528 844

 O AVTORICAH:

Zbrale smo se mame in prijateljice, ki smo s skupnimi močmi ustvarile super cool knjigo A- petit, kuharski dnevnik in priročnik za otroke. Jasna Tomažin kot idejni vodja in avtorica receptov, Metka Grbec s super lepo grafiko in Katja Ratoša Banko s privlačnimi fotografijami. Prvič v Sloveniji je izšel kuharski dnevnik in priročnik za otroke. Pripravile smo zabavno, poučno in edinstveno knjigo za naše otroke. Med obilico podobnih knjig je naš dnevnik poseben zato, ker nam nudi možnost, da izboljšamo medgeneracijske vezi in poglobimo odnose v družini. S tem se vračamo k tistemu, kar smo ob napornih urnikih in tempu življenja pozabili-K DRUŽENJU. Kuhanje je proces, ki ljudi zbližuje in nam obenem nudi obilico novih izzivov. Otroci so največje bogastvo, zato je pomembno, da se z njimi veliko družimo in zabavamo. Kuhanje s Kuharskim dnevnikom in priročnikom za otroke, nam nudi številne možnosti, da to uresničimo. Kuharski dnevnik je namenjen otrokom in mladostnikom, vendar ga z velikim veseljem uporabljajo tudi odrasli. Želimo si, da bi se ob uporabi dnevnika zabavali, naučili veliko novega ter predvsem preživeli veliko časa v prijetnem družinskem okolju ob kuharskem pultu. Dober tek! Za več informacij o knjigi nas lahko pokličete na številko 040 528 844 ali obiščete našo internetno stran www.a-petit.si Avtorice: Jasna Tomažin Metka Grbec Katja Ratoša Banko


KUHARSKI DNEVNIK IN PRIROČNIK ZA OTROKE

Kdo smo in zakaj ravno kuharska knjiga za otroke? Jasna Tomažin, v prvi vrsti mama, partnerka, prijateljica, ljubiteljica narave, fotografije. Idejni vodja knjige A-petit, kuharski dnevnik in priročnik za otroke. Pred dvanajstimi leti sem postala mama. S tem nazivom mi je bila dana najbolj pomembna odgovornost v življenju. Začela sem razmišljati kako bo moja vzgoja vplivala na otroke, kaj jim bo doprinesla. Ker se že od malih nog rada sukam okoli kuharskih žlic in loncev, sem pred leti ustanovila uspešno podjetje, ki se je ukvarjalo s celoletnimi kuharskimi tečaji za otroke.

Na tečajih ne le, da smo učili otroke pripravljati slastne jedi, imeli smo tudi svoj vrtiček in sejali ali sadili različne vrtnine. Na koncu šolskega leta, ko je bilo konec tečaja, smo izdelali kratko izdajo kuharske knjižice. Knjižica je bila med tečajniki izredno popularna. Od tu ideja, da naredimo knjigo tudi za druge otroke. A-petit, kuharski dnevnik in priročnik je dovršena knjiga z različnimi recepti, kvizi, popularnimi nalepkami. Ker otrok piše in riše vanjo, je vsaka knjiga po svoje unikat. Metka Grbec pri knjigici v vlogi grafične oblikovalke, svetovalke za marketing in zunanjo podobo knjige, sem v življenju nekajkrat spremenila svojo življensko pot, vendar me je vedno spremljal smisel za lepoto in občutek za ljudi. Po zaključenem magisterskem študiju s področja ekonomije in managementa, sem se odločila za samostojno podjetniško pot.

Naučila sem se dela z grafičnimi programi in se hkrati seznanila s tehnikami tiska in obdelave tiskovin pri najboljših ljudeh s tega področja.o sem sprva srečala Jasno sva se takoj ujeli. Ko mi je predlagala, da bi skupaj ustvarili knjigico, sem bila takoj za. Sama sem mamica dvema čudovitima fantoma in od malega sta rada pomagala pri kuhanju. Najbolj ju je osrečeval občutek, da imata v tistem trenutku mojo 100% pozornost, hkrati pa mi “pomagata”.

Verjamem, da z otrokom v kuhinji ne bo vse tako čisto in bo kosilo pripravljeno malo kasneje vendar je potrebno dopustiti, da sami urijo veščine in se seznanijo s prvimi postopki v kuhinji.  Poleg oblikovanja me osrečujejo dolgi sprehodi, klepet s prijateljicami, knjige, ki niso tako predvidljive, glasba in ples. Najlepše pa je ko, preživljam čas z mojima fantoma za katere sem še zmeraj “mamica” in mi kaj lepega zašepetata zvečer pred spanjem. Katja Ratoša Banko, v vlogi fotografa za knjigo A-petit, kuharski dnevnik in priročnik za otroke …nato pa še vse ostalo… Mama, žena, prijateljica Ko sem pristopila k projektu, je imel moj sin ravno prav velike rokice za vso delo in ustvarjanje s knjigico ter vsem kar še  bsega…

Jasna-trak-1
Jasna-trak-2

Bila je enostavna ter imenitna odločitev. Rekla sem si: Ni lepšega občutka kot to, da je otrok pripravljen sodelovati pri pripravi obrokov – zame je to trenutno najlepša vizualizacija prihodnosti.
Upam ter želim si, da vam ob spoznavanju knjige A-petit, kuharski dnevnik in priročnik, tekne ter se podate v nove projekte z vašimi najmlajšimi družinskimi člani – vredno je!

Naročilo knjig na: https://www.a-petit.si/