Januar 2022

Avtorica: KLEMENTINA SAMBOLIČ
Žanr:poezija
[Prelistajte knjigo]

Temna jadra na obzorju je že 4. pesniška zbirka pesnice in pisateljice, Klementine Sambolič. Je do sedaj njena najobsežnejša pesniška zbirka ženske lirične poezije, s 53 pesmimi, ki so nastajale med leti 2020 in 2021 in odslikavajo bolj pesimistično družbeno, kot tudi avtoričino obdobje. Kot že sam naslov: Temna jadra na obzorju pove, je tudi poezija v avtoričini zbirki na trenutke bolj pesimistična od njene prejšnje, a vendar z njo pesnica občasno poskuša splezati z optimističnim zrenjem kot je v pesmi: Šla bom!

Šla bom!
Med valove morja
bleščečega se od soja kristalov.
Stran od temnih jader na obzorju.


Avtorica: ENVERITAS EMILY
Žanr:Ljubezenski romani
[Prelistajte knjigo]

IGRA S SRCEM – zgodba o nabriti maserki in njeni nežni prijateljici.
Slikarka Eliza se mora na vsak način poročiti s kanadskim državljanom, če želi ostati v Kanadi. Viza se ji izteka, primernih kandidatov pa ni. Prijateljica Carla, pri kateri živi, pride na odrešilno, a divjo zamisel. Okličeta se za lezbijki in poročita. Vendar ima življenje čuden smisel za humor. Eliza se do ušes in čez zaljubi v čednega vdovca, na vrata pa jima prinese ostroumnega in pronicljivega inšpektorja. Kličejo ga The Devil Judge. Zanj je pomemben le zakon.In težave se začnejo.

Avtorica: ENVERITAS EMILY
Žanr:Ljubezenski romani
[Prelistajte knjigo]

UDARI PO PAKU–navihana zgodba o ljubezni in vrednotah v današnjem času

Ajda je osnovnošolska učiteljica matematike. Kljub navideznemu hladu je topla in srčna oseba. Sovraži le puhloglave mišičnjake in šport. Vzame si leto dni neplačanega dopusta in poleti za prijateljicama v Kanado. Tam jo pričaka najmlajši brat Hard. Loyd je zabaven in zafrkantski  profesionalni igralec hokeja, ki ima na havbi svojega avtomobila nalepko: »Bog je trenutno odsoten. Kako ti lahko pomagam, cukrček?«