pesnica, pisateljica
irena.pajnik@gmail.com
https://www.facebook.com

Žena, mati štirim otrokom in babica, pravi – V vsakem trenutku je poezija in vsaka beseda je lahko začetek zanimive zgodbe. Kot pesnica je dejavna na portalu pesem.si, na literarnih dogodkih širom Slovenije, je nagrajenka na razpisih raznih literarnih društev. Do sedaj ima izdane štiri pesniške zbirke (samozaložba) in štiri romane (založba Kiroja). Piše tudi kratke zgodbe, ki so objavljene v zbornikih literarnih društev.

Poezija

Pesniške zbirke
Od Tu in tam padlo v dlan – samozaložba 2015
Semena oblakov – 2019
Prepišno – 2019
Prišlice – 2020


 

 

 

Nagrade
nagrajena finalistka Mentorjevega feferona
– 2017 – pesem Potemkiova vas
– 2019 – pesem Voaerji
– 2020 – narečna protestna pesem Nič
– 2021 – sonet Zbujanje s Frankovo

Nagrajenka na razpisih Slavističnega društva dolenjske in Bele krajine
2019, 2020, 2021

 Pesniška zbirka Prepišno, – prejela med najboljšimi samozaložniškimi knjigami 2019 posebno nagrado
https://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/samozalozba

Predstavitev četrte pesniške zbirke – Prišlice  na pesniškem portalu Pesem. si
https://www.pesem.si/a/objava/prikaz/152990/virtualni_vecer_z_ireno_p_begus

Predstavitev pesmi iz prve pesniške zbirke na radiu Ars v Literarnem nokturnu
https://ars.rtvslo.si/2016/04/medigra-381/

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1p
2p
9
10
11
12


Proza

Kratke zgodbe in romani
Skrivnost v haremu (roman- 2018)
Skrivnost v dvorcu (roman – 2019)
Skrivnost med platnicami (roman – 2020)
Skrivnost iz preteklosti – roman- 2021
Dnevnik moderne gospodinje

Skrivnost v haremu (roman- 2018)

Prceti Midelton, lepa trmoglavka, ki odrašča v Bombaju, že v rani mladosti pritegne temni pogled čednega vojaka plemiškega rodu. Ko pa se ji želi Callum Cochrane približati, ji pred njegovimi pčmi ugrabijo in odpeljejo v harem.
Callumu jo uspe rešiti, toda za kakšno ceno? Sam pride iz boja iznakažen, lepotica pa izgubi spomin in ne ve, kaj vse je žrtvoval zanjo.
Preti z očetom odpotuje v London in začne obiskovati šolo za mlade dame, vendar kar naprej sanja o Indiji. Počasi se ji vračajo koščki spomina in ko jo na plesu pretrese pogled na iznakaženega moškega, nenadoma začuti, da ji ni popolnoma neznan.
Se bo njeno srce pustilo zapeljati in bo utišalo razum? Je ljubezen, ki je vzklila pod indijskim soncem, dovolj svetla, da bo prebila senco njene zavesti tudi na Škotskem?

Skrivnost v dvorcu (roman – 2019)

Elke ni nikoli ničesar primanjkovalo. Imela je lepo otroštvo, čudovit dom in starša, ki sta jo imela rada. Ko pa ji oče pove, s kom se bo poročila, jo zajame groza. Še isti večer se izmuzne iz hiše in odide k moškemu, ki ga ljubi, se mu preda, potem pa izgine.
Thomas Glendel dolga leta hrepeni po modrooki lepotici in svoje razočaranje utaplja v kratkotrajnih zvezah, dokler ga službena pot ne popelje naravnost do nje. Presenečeno ugotovi, da je Elke poročena in da je s sinom Maxom v nemilosti pri svojem soprogu, baronu Knoblochu.
Thomas se bori sam s seboj, preteklostjo in čustvi, ki so veliko močnejša, kot si je kdajkoli predstavljal. Mu bo uspelo Elke rešiti iz nesrečnega zakona in pred spletkami, ki se jih poslužuje njen mož, da bi prikril svojo vpletenost v kriminalna dejanja?

Skrivnost med platnicami (roman – 2020)

Amanda Firth iz prestrašenega in negotovega dekleta odraste v zapeljivo žensko, ki je tako drzna in svojevoljna, da jo lahko ukroti le najbolj premeten moški. Pod krinko se neustrašno poda v moški svet in ga tudi z lahkoto obvladuje. Ko pa ji pot prekriža moški, ki jo je nekoč že zasnubil, a ga je zavrnila, je tudi krinka ne ubrani pred čustvi, ki  brbotajo v njej vsakič, ko se znajde v njegovi bližini.
Čedni kapitan Maurice Leroy je nekoliko zmeden, saj ga postavni poslovnež privlači, in ko razkrije njegovo skrivnost, tudi sam poskrbi za veliko presenečenje.
Tretja knjiga iz serije Iz Indije z ljubeznijo, Skrivnost med platnicami, je prava poslastica za vse tiste, ki ste željni napetega branja in čutne ljubezni. Skočite v nenavadni ljubezenski vrtiljak med dvema neustrašnima človekoma.

Skrivnost iz preteklosti – roman- 2021

Ko grozljiva skrivnost do temeljev pretrese družino Mooreland in lady Isabello čet noč pahne v drugačno življenje, kot ga je bila vajena, se sama poda v negotovo prihodnost. Okoli sebe zgradi mogočen zid, prepričana, da jo bo varoval tako pred zlobnimi kot dobrimi ljudmi, in odpotuje v daljno deželo.
Maximillian Glendel, naveličan lahkoživega življenja, se odloči za vojaško kariero, ki se konča na bojišču. Po hujši poškodbi se znajde v misijonski bolnišnici sredi Indije, kjer ga neguje dekle z medeno zlatimi očmi, ki jih tudi po vrnitvi domov nikakor ne more pozabiti.
Četrta knjiga iz serije Iz Indije z ljubeznijo Skrivnost iz preteklosti vas bo popeljala v labirint temačnih londonskih ulic, polnih spletk in laži, pa vse do pogumnih bolniških negovalk, ki se neutrudno borijo prav za vsako življenje.

Dnevnik moderne gospodinjeDve kratki zgodbi v brošuri časopisne hiše Dnevnik – Dnevnik moderne gospodinje