Pisatelj, odvetnik
gregor.verbajs@gmail.com
www.OdvetniskeSkrivnosti.si
Gsm: +386 41 865 448

 

V tej knjigi vam bom povedal številne zaskrbljujoče zgodbe o tem, kako ljudje delajo napake, ker pravne zadeve rešujejo brez odvetnika, z napačnim odvetnikom ali celo tako, da sploh ne upoštevajo pravnih nasvetov. Posledice njihovih dejanj so včasih šokantne.
Če ste podjetnik, vam bom pokazal, kako se lahko izognete skoraj vsaki težavi ali pa ste o njej vsaj v naprej obveščeni in se tako zavedate tveganj in nevarnosti, s katerimi se lahko soočite. Predvsem pa vam bom pokazal, kako boste z najemom pravega odvetnika imeli čas, da se posvetite temu, kar znate najbolje – svojemu poslu in svojemu podjetju.
Če niste podjetnik, vam bom pokazal, na kaj morate biti pozorni pri reševanju pravnih zadev. Predstavil bom nekaj preprostih nasvetov, s katerimi lahko rešite svoje pravne težave, tudi če ne boste najeli odvetnika – čeprav vam vsekakor svetujem, da ga najamete.
Povedal vam bom kako najti pravega odvetnika, in sicer s preprostimi in učinkovitimi koraki, ki vam bodo to delo olajšali.
Z najemom odvetnika lahko preprečite stres in bolezni, ki so lahko posledice vaših pravnih težav, izgubo dohodka ali zaposlitve, ali celo razpad zakonske zveze, kar so najpogostejše težave, s katerimi se ljudje srečujejo, ko poskušajo rešiti pravne zadeve brez strokovne pomoči.
Skoraj vsakdo se bo kdaj v življenju soočil s pravnim problemom, vendar je malo verjetno, da se bo problem brez pravega odvetnika zadovoljivo končal. Če poskušate pravne probleme rešiti sami ali še huje, če pravni problem ignorirate, tvegate svoje premoženje in morda celo življenje. V tej knjigi boste tako izvedeli vse, kar morate vedeti, da boste lahko najeli pravega odvetnika in preprečili, da bi pravni problem postal pravna nočna mora.


     Kaj drugi pravijo o knjigi:     

Kot pravni svetovalec v banki se redno ukvarjam z izterjavo dolgov in prestrukturiranjem terjatev, zato vem, kako pomembno je, da se pravne težave rešujejo hitro in pravilno. Čeprav sem priča številnim zgodbam propadlih podjetnikov in posameznikov, bi lahko bilo takih zgodb manj, če bi ljudje pravočasno in učinkovito reševali pravne probleme. Gregorjeva knjiga obravnava zelo priljubljeno temo, saj nazorno predstavi, kako lahko pravne težave negativno vplivajo na življenje ljudi. Zelo priporočam branje te knjige.
Miha Hiršl, vodja oddelka za izterjavo v banki.

Vsako podjetje potrebuje strokovnjaka s pravnim znanjem in operativnimi izkušnjami. Gregor Verbajs je strokovnjak na svojem področju; vedno je pripravljen prisluhniti našim težavam in ponuditi ustrezno pomoč in nasvet. Svoje delo opravlja vestno, natančno, profesionalno in delo vedno opravi v dogovorjenem roku. Za svoje stranke se izjemno potrudi in ponudi dobre pravne smernice, ki temeljijo na njegovih izkušnjah. S pomočjo Gregorjevega strokovnega znanja mi je v samo treh mesecih uspelo prihraniti več kot 160.000 EUR.
Tatjana Šolaja, lastnica in direktorica podjetja Atropa d.o.o., Slovenija

Vau! Verjetno si niste nikoli predstavljali, koliko lahko izgubite zaradi tega, ker niste najeli odvetnika in niste rešili pravnih vprašanj takoj, ko so se pojavila. Tudi če se trenutno ne soočate s pravnimi težavami, vam priporočam, da to knjigo preberete takoj. Kot predavateljica pogosto povabim Gregorja Verbajsa kot gostujočega predavatelja na našo fakulteto, kjer Gregor študente vedno navduđi s svojimi odvetniškimi zgodbami. Gregor vas bo šokiral s svojimi odvetniškimi zgodbami. Skratka – ta knjiga vam bo spremenila življenje, prihranila denar in ohranila spanec.
Nina Scortegagna Kavčnik, strokovnjakinja za delovno pravo in višja predavateljica na Fakulteti za management in pravo Ljubljana, Slovenija

Ta knjiga je resnično edinstveno delo o pravu in odvetništvu. Nenavadna je zaradi neposrednega in odprtega značaja in ima takojšen vpliv na bralca. Kot stečajni upravitelj in docent na Pravni fakulteti v Ljubljani dobro vem, kako pomembno je pravočasno reševanje pravnih vprašanj. Gregor na zelo slikovit način predstavi posledice nepravočasnega reševanja pravnih problemov.
Gregor Dugar, stečajni upravitelj in docent na Pravni fakulteti v Ljubljani, Slovenija

trak-Gregor-1
trak-Gregor-2

     Branje te knjige vam bo pomagalo:     

• Hitro najti pravega odvetnika, saj boste vedeli, na katere stvari morate biti pozorni in katerim se morate izogniti.
• Najti samozavest pri najemanju odvetnika in se naučiti, kako postavljati prava vprašanja pri izbiri odvetnika.
• Prihraniti bogastvo in morda celo vaše življenje. Sodelovanje s pravim odvetnikom vam bo prineslo številne koristi, medtem ko vam bo sodelovanje z napačnim odvetnikom – ali poskus, da bi se zadeve lotili sami – povzročilo le še več težav.
• Prihraniti veliko časa in čas je denar. Če boste veliko časa porabili za reševanje pravnih zadev, ga boste imeli manj za družino, posel, hobije in zabavo.
• Kakšno življenje si torej želite? Ali želite vsak dan več ur porabiti za dolgočasne pravne zadeve in se ukvarjati z zapletenimi sodnimi postopki? Ali življenje, v katerem odvetniki delajo za vas, vi pa imate čas za potovanja, hobije in družino ali pa se lahko osredotočite na svoj posel in kariero ? Če ste podjetnik, se morate osredotočiti na svoje delo in delati tisto, kar znate najbolje – razvijati svoj posel.
• Poiskati spoznanja, ki bodo bistveno spremenila vaše življenje in kariero.

     O avtorju:     

Gregor Verbajs je odvetnik, ki podjetnikom, gospodarskim družbam in posameznikom pomaga pri reševanju njihovih pravnih težav. Gregorjevo poslanstvo je ozaveščati ljudi o pomenu pravočasnega in ustreznega reševanja njihovih pravnih problemov. Gregor je odraščal v majhni vasi Čušperk, ki se nahaja v Občini Grosuplje. Preden je postal odvetnik, je bil uspešen športnik v nordijski kombinaciji. Obširne izkušnje na pravnem področju je pridobil z delom v notarski pisarni, na sodišču in kot samostojni odvetnik. Podjetniške izkušnje si je pridobil tudi kot družbenik v mednarodnem podjetju. Je aktivni predavatelj o področjih, povezanih s civilnim in gospodarskim pravom. Kot gostujoči predavatelj je imel več predavanj na pravnih fakultetah in še vedno redno predava ter pripravlja različne praktične delavnice. Napisal je številne strokovne članke, ki so bili objavljeni v pravnih revijah. Kot gost je nastopil v številnih televizijskih oddajah, kjer je gledalce osveščal o različnih pravnih vprašanjih. Gregor danes še vedno živi v rodnem Čušperku, slikoviti vasici na pobočju s pogledom na Kamniško Savinjske Alpe, skupaj z ženo Nino in dvema otrokoma Janom in Julijo.


Mehka vezava, 14,5 x 21 cm, 106 strani.