pisateljica, producentka, voditeljica na kanalu A, naratorka, direktorica marketinga
info@zgodbazame.si
www.instagram.com/dijana_ziberna
www.facebook.com/people/Dijana
www.zgodbazame.si
www.instagram.com/ZgodbaZame

Dijana Žiberna –  sem v prvi vrsti mama; televizijka od svojega dvajsetega leta – producentka, dolgoletna voditeljica na kanalu A, naratorka, svoj čas tudi radijska voditeljica, trenutno direktorica marketinga.
Poleg redne službe ustvarjalka interaktivnega YouTube kanala za otroke TimmyKidsTv, ter projekta za vse ljubitelje leposlovja ZgodbaZame. Napisala sem tudi dve otroški knjigi: »Zeleni traktor in slon« in »Radovedna Eli«.
TimmyKidsTv je neprofiten Youtube kanal in nastaja z željo po ustvarjanju vsebine za predšolske otroke. V času, ko je na spletu mogoče najti poplavo videovsebin za najmlajše, želim staršem ponuditi zaupanja vreden kanal, ki ga bodo otrokom predvajali z vedenjem, da so vsebine zabavne, a hkrati poučne, da je vsaka rubrika pripravljena na način, da spodbuja otrokovo ustvarjalnost in domišljijo, in da je vsak video premišljen in ne poneumlja.
Video vsebine so v slovenskem, nekatere pa tudi v angleškem in znakovnem jeziku, nastajajo s polno odgovornostjo do razvojnih in pedagoških potreb otrok.
ZgodbaZame je projekt, ki bo zaživel v poletnih mesecih.
Namenjen je vsem tistim, ki radi svoje misli prelijejo na papir.
S svojimi deli bodo tu predstavljeni ljubiteljski in že uveljavljni avtorji.
Njihove zgodbe boste lahko brali ali poslušali v avdio izvedbi.
Objavljen bo tudi seznam knjig, ki jih bomo “skupaj” brali, za vse knjige s seznama bomo pripravili tudi recenzije in izpisali citate/odlomke, ki si jih velja vtisniti v spomin.
V sklopu Foruma, ki bo tudi del spletne strani, bodo bralci lahko postavljali vprašanja, na katera bomo odgovarjali v Podcastu.
Moja želja je ustvariti skupnost, ki čuti, ljubi in hrepeni pa besedah znova in znova.

Brezplačne interaktivne vsebine za otroke – YouTube kanal  #TimmyKidsTv:
youtube.com/c/TimmykidsTV-Dijana
www.timmykidstv.com/
www.facebook.com/timmykidstv
www.instagram.com/timmykidstv


OTROŠKA SLIKANICA

  • Naslov knjige: ZELENI TRAKTOR IN SLON
  • Avtorica: Dijana Žiberna
  • Leto izida: 2018

Knjiga Zeleni traktor in slon je slikanica avtorice Dijane Žiberna, namenjena predšolskim otrokom. Zgodba pripoveduje o dveh najboljših prijateljih, ki rada odkrivata in spoznavata nove stvari. Na sončno nedeljo sta se sprehodila po kmetiji, kjer sta spoznavala kmečke živali in poskušala izkoristiti vsak trenutek, da sta se tudi sama zabavala. Otroci se bodo med branjem preselili na kmetijo v družbo zelenega traktorja in slona. Skupaj z njima bodo čofotali po vodi, se pasli na travniku, občudovali konje in na koncu utrujeni, a zadovoljni zaspali. Če pa jih spanec ne premaga, so tu še vprašanja, s pomočjo katerih lahko starši preverite, kako pozorno je otrok poslušal pravljico. Na koncu knjige pa otroke čaka še pobarvanka, ki jim da možnost, da pobarvajo glavna junaka v njim najljubše barve. Enostavno, zabavno in poučno.

Povzeto iz knjige:
»V kurniku kokoši živijo, jajca valijo. Piščančki hitijo, da male črve ulovijo. Zeleni traktor se črvov boji, zato s slonom hitro h konjem odhiti. Konji mogočni, veliki, prhajo in rezgetajo, zmajujejo z glavo. Čez prepreke skačejo, v krogu galopirajo. Zeleni traktor in slon glasno vzdihujeta, jih skupaj občudujeta.«

Link do pravljice na YouTube kanalu za otroke TimmyKidsTv:
www.youtube.com/watch

Link do napovednika:
www.youtube.com/watch


OTROŠKA SLIKANICA

  • Naslov knjige: RADOVEDNA ELI
  • Avtorica: Dijana Žiberna
  • Leto izida: 2020

Knjiga Radovedna Eli je slikanica avtorice Dijane Žiberna, namenjena otrokom od četrtega leta dalje. Zgodba pripoveduje o mali radovedni kravi, ki se poda na potep v neznano.
Kljub nergavemu ptičku, ki ji potep odsvetuje, se opogumi in presliši vse morebitne zaplete.
Na poti sklene nova prijateljstva, odkrije lepote narave in pride do spoznanja, da se največ naučimo iz lastnih izkušenj.

Povzeto iz knjige:
»Eli je mala krava, v njeni družbi se vsakdo zabava. Je radovedna, nagajiva in zelo očarljiva. Živi na čarobni kmetiji, kjer tudi druge živali živijo. Vse si travnik delijo, ena za drugo skrbijo. Dan se ji z jutrom začne. Najprej umije si zobe, to je nujno opravilo, ki ga tudi krave ne izpustijo. Za zajtrk svežo travo muli toliko časa, dokler ji v želodčku še kruli. Potem se jutro v dan prevesi, ko se Eli soncu skriva pod drevesi. Ko se sonce za gore skrije, takrat Eli veliko vode popije. Voda je zdrava, to seveda ve vsaka krava, velika in mala. Proti večeru pa ji dolgčas postane. Vse živali na kmetiji pozna, z vsemi se vsak dan igra in zaželi si nekaj novega. Ko takole razmišlja, se ji oči zaprejo, le še ukanje sove sliši in cviljenje malih miši.«

»Knjiga te odpelje na vse konce sveta, dotakneš lahko se celo neba. Branje tvoj srček bogati, kdor ima veliko znanja, manjše njegove so skrbi. Vzemi si čas, beri naglas. Potuj, raziskuj, pogumno se podaj v čarobni svet, druži se z najljubšimi junaki, spet in spet. Tako malo je potrebno, a tako veliko je vredno. Upam, da Eli te bo naučila, kako tudi takrat, ko te je strah, na široko razpreš krila.«

Link do pravljice na YouTube kanalu za otroke TimmyKidsTv:
www.youtube.com/watch