pisateljica
weaver.bella@gmail.com
info@taraja.si
https://taraja.si/pravljic
www.taraja.si

Nekaj stavkov o meni:
Bella Weaver je umetniško ime s katerim vse svoje tekste podpisujem Blanka Tkalec, avtorica  člankov, intervjujev, pravljic in ilustracij. Svojo mladost sem preživela v ljubljanskem New Jersey-u. Tam sem se z vilinci in škrati pogovarjala na domačem vrtu, gonila gugalnico do nebes in še čez, se podila po asfaltu s kotalkami, po ledu z drsalkami, po cesti s kolesom ali pa peš. Oboževala sem branje, risanje, glasbo in ples. Žal mi karierna pot v preteklosti ni omogočila, da bi se ukvarjala z delom, ki bi me veselilo. Ker nisem sledila sebi, sem po dolgih letih hudo zbolela in vsega sem se morala naučiti znova. Učiteljica Bolezen me je vrnila na mojo pravo pot. Čeprav sem zaradi bolezni ostala priklenjena na dom, danes spet lahko berem, rišem in pišem. Tako nastajajo luštne slikanice za otroke in odrasle s pozitivnimi sporočili. Sem tudi članica Informativnega kluba Taraja iz Dola pri Ljubljani, ki se med drugim ukvarja z ohranjanjem klasičnega načina branja in pisanja.

Moje delo lahko vidite tukaj:
https://taraja.si/pravljice
www.taraja.si

l1
l2
l3


   MALA BLANI IN POGUMNA MURVA

Mala Blani se iz velikega mesta preseli na vas, kjer je zanjo novo čisto vse, razen murve, ki so ji jo podarili njeni prijatelji ob selitvi. Ko murva nekega dne zboli in “umre”, je Blani zelo žalostna. A murva čez čas znova zraste in s tem malo Blani opogumi, da je z vztrajnostjo in pogumom mogoče premagati marsikatero težavo.

Zemeljska pravljica s toplim etičnim sporočilom o vztrajnosti in pogumu ter o izzivih, ki jih stalno postavlja pred nas življenje. Imamo dve možnosti: ali pred izzivi pobegnemo ali pa se odločimo, da se z njimi soočimo in ob tem rastemo. Izbira je naša.

Po mnenju avtorice je slikanica primerna za otroke druge triade osnovne šole, večje otroke ter tudi odrasle. Velikost slikanice Mala Blani je A4, opremljena je z zlatotiskom, ima trde platnice, 28 strani in male tiskane črke.

    SIJA, ZVEZDICA, KI SI JE ŽELELA ŽIVETI NA ZEMLJI

Zvezdica Sija si je silno želela živeti na Zemlji. Mama Luna in očka Sonce ji to s čarovnikovo pomočjo tudi omogočita. Vendar se bo nazaj na nebo lahko vrnila čez mnogo let in le, če bo opravljala
dobra dela. Ali se bo Siji uspelo vrniti domov in znova razsvetljevati nočno nebo?

Ezoterična pravljica o prehodu iz sveta enosti v zemeljski svet dvojnosti, s toplim etičnim sporočilom, da je pomembno biti dober človek in z dobrimi deli pomagati ljudem v stiski.

Po mnenju avtorice je slikanica primerna za manjše in večje otroke ter tudi odrasle. Slikanica je velikosti A4, ima trde platnice, 28 strani in velike tiskane črke.

  OTTIE SE SKOTI,
  IZ ZBIRKE “LEPO JIH JE IMETI, A JE ZANJE TREBA SKRBETI.

V ta čudni novi svet se skotijo trije psički Ottie, Oton in Odi. Ker jih je na začetku čisto vsega strah, skrbna vzrediteljica poskrbi, da strahove premagajo. Skupaj se igrajo, jejo in umivajo. Čas hitro mine in tako kmalu napoči trenutek, ko oba bratca odideta vsak v svoj nov dom. Ali bo ljubezniva psička Ottie našla svojega lastnika?

Poučna slikanica o psički Ottie je prva iz zbirke “Lepo jih je imeti, a je zanje treba skrbeti.” Velikost slikanice je 20 x 20 cm, mehke platnice, 36 strani, velike tiskane črke. Po mnenju avtorice je slikanica primerna za otroke od 3 leta dalje.

Nastajajo pa tudi nove slikanice.