pisateljica, prevajalka
www.anahazler.si
www.facebook.com/Disipoljubezni
www.instagram.com/ana.hazler/


   O AVTORICI:

Sem Ana Hazler, prevajalka po poklicu in pisateljica po duši. Od nekdaj sem rada tako brala kot pisala in zato že zelo zgodaj ugotovila, da lahko pišeš le o tistem, kar zelo dobro poznaš. Tako sem začela pisati o deželi, v kateri živim, in o ljudeh, ki jih poznam. O meni, o tebi, o vseh nas. Včasih pravijo: »Ko ti življenje ponudi limone, iz njih naredi limonado.« Jaz sem si napisala čisto svojo pravljico in vanjo postavila glavno junakinjo, ki bi lahko bila katerakoli izmed nas. Ti, jaz, tvoja sestra, morda simpatija nekega moškega. V dolgem iskanju svojega poslanstva sem ugotovila, da nimam le enega, ampak nešteto poslanstev in zanimanj ter da lahko počnem prav vse, kar si želim. Tako sem na tej poti za nekaj časa postala lokostrelka, ugotovila, da pozimi rada pletem otroške copatke, pečem v družbi prijateljev in še rajši okušam kulinarične mojstrovine. Poizkusila sem se v izdelovanju rimskih mozaikov, se zaljubila v salso in ples, nekaj časa pisala o svojih izkušnjah o osebnostni rasti na Hrani za dušo in se po poti naučila, da je lepota v majhnih stvareh, a le, če si dovoliš uživati tudi v velikih. S to knjigo želim vas, bralce, bralce popeljati v svoj svet in vam pokazati lepote vsakdanjih trenutkov, ki se jih vsi zavedamo, pa vse prepogosto nanje preprosto pozabimo.
Članki o avtorici: [glitter.si], [grazia.si/ana-hazler], [caelle.com/disi-po-ljubezni], [bogastvozdravja.si/zdravje-in-lepota], [si21.com], [slovenskenovice.si/hedonistka]

trak-1n
trak-2n


DIŠI PO LJUBEZNI

Roman Diši po ljubezni je zgodba o mladi ženski, ki se znajde sredi pomembnih življenjskih odločitev. Mija ni superjunakinja in še zdaleč ni nekdo, ki bi se dobro poznal in točno vedel, kam je namenjen, in kaj si v življenju želi. V zgodbi jo srečamo sredi velikih sprememb in pomembnih življenjskih odločitev, ki jih spremljamo skozi njene oči. Potovanje po Mijinem notranjem svetu je tisto, kar daje knjigi poseben pečat. Za marsikatero bralko, pa tudi bralca, je privlačno to, da se z glavno junakinjo lahko poistoveti; Mija je namreč popolnoma vsakdanje slovensko dekle, ki bi lahko bila naša najboljša prijateljica, soseda ali mimoidoča na ulici. Njena človeška narava in njene izkušnje so tisto, zaradi česar se bralci lahko poistovetijo z junakinjo, ki tako kot mnogi drugi, tudi sama išče svoje mesto pod soncem in prvič v življenju odkriva delčke sebe. Spoznamo jo kot plašno dekle, ki takšno ne želi več biti. Skozi zgodbo se nam odkrivajo njene sanje in njena globoka hrepenenja ter njena rast in omahovanja. Ko se končno odloči zase, vsak dan znova ugotavlja, koliko poguma in nežnosti je potrebno, da zaživiš svoje sanje. Glavna junakinja, ki ne bi bila junakinja ljubezenskega romana, če v njem ne bi bilo tudi romantičnih pripetljajev, v izjemni želji, da bi končno našla tisto pravo ljubezen ugotovi, da mora v prvi vrsti ostati zvesta sama sebi. S svojim srčnim zanosom in ljubeznijo do življenja bralca popelje na pot iskanje sreče: zunanje, ki jo najde v peki piškotov in strastnih ljubezenskih dogodivščinah, ter notranje, ko končno sprejme sebe – takšno, kot je.