pisateljica
valekaneka@gmail.com
samozalozniki-slovenskih-knjig.si
www.facebook.com
GSM: 041 219 810


Aleksandra Veble se je rodila leta 1948 v Šoštanju kot peta hči zakoncema Veble. Že kot šestmesečna je začela potovati iz kraja v kraj po Sloveniji, nato pa zelo mlada iz države v državo. Živela je na vseh celinah, željna spoznati druge kulture in jezike. V Libanonu je spoznala radost življenja.
Pri 22tih je na klin obesila študijska leta, postala ambasadorjeva žena. Prvi zakon je kmalu razpadel in postala žena drugemu možu v Libanonu. Ponosna žena, gospodinja, mati, svetovna popotnica, vdova, babica in srečna pisateljica. Na jesen življenja se je posvetila sebi in pisanju.
V letu 2020 je izdala v samozaložbi 10 romanov 2021 TIKI BAR
In v lektoriranju že ZDAJ VEM roman.
Vsi romani tiskani založba PRIMUS, vse romane dobite Mladinska Knjiga in na spletu PRIMUS.
Sledite ji na Facebooku, Skypu in Amazonu.

Z veseljem bo sprejela kritike in pohvale na valekaneka@gmail.com


KORUZNIK

Izdaja: 2020
Literarna vrsta: Roman
Žanr: Ljubezenski roman

 Ni na koruzi spal, le kot Koruznik se je podpisoval. Zgodba fanta za eno noč in odgovornega očeta. Čudovit opis življenja v Jugoslaviji in svobodni Sloveniji. Koruznik mojster šaha in blodov pod mostom.

 


OLEANDER

Izdaja:2020
Literarna vrsta:
Roman
Žanr:
Ljubezenski roman

Zapustila jo je družina, a si je našlo delo negovalke pri drugi družini, kjer je zaščitila invalida pred pohlepno ženo in njenim ljubimcem. Po smrti invalida se je odpravila nazaj  na Hrvaško v Osijek. Srečata se stara znanca, poroka sledi. Nikoli ne obupati, če se nebo za nekaj časa zapre.


ENAJST ŽIVLJENJSKIH

Izdaja: 2020
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

Triintrideset  ( 33 )resničnih zgodbic v treh knjigah.
Zgodbe okoli sveta. Zgodbe mojega srca.


NO, SÊRBUS

Izdaja: 2020
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

Zgodba vas popelje v meščansko družino, na Dunaj in po drugi svetovni vojni nazaj v Slovenijo, Jugoslavijo. Le zelo pametna in preudarmna gopsa Matina od tedanjega režima okoristi za na stara leta. A se kolo sreče tudi njej obrne in pri osemdesetih se z bivšim ljubimcem vrneta nazaj na otok Vis. Zgodba sreče, smeha, zgodba, ki je ne boste pozabili, le kako, saj je resnična.


TETKA KARMICA

Izdaja: 2020
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

Krma nas spremlja, karma nas ima ima na vajetih. Zgodba ženskih prizadevanj za svobodno življenje. Zgodba žene, ki je svoj uspeh žrtvovala moža in sinova. Tetka Karmica je spregleda.

Pisana  za moški in ženski svet. Nepozabna!


MAGDALENA

Izdaja: 2021
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

Odločila se je, da bo njen! Ne glede na verske običaje in zapise svetega pisma.  Pot do izpolnjene želje je bila dolga čez oceanska in mimo Rima, a vedno ljubeča. Ona zdravnica, on kardinal. Doma na očetov namig je le ugotovil, da sta otroka njegova, kakor tudi Magdalena, ki jo je ljubil tudi pred bogom. Slekel sultana in v vasi se je slavila poroka.


BISERNA KOPELJ

Izdaja: 2021
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

Milionar, starjši gospod  Dunajčan se zaljubi v mlado kropejko, a ji srce osvoji šele po dveh letih. V Avstriji zaživi kot žena bogataša, bogata lepotica in že alkoholičarke. STOP, zave se svojih korenin in brez njegove bogate denarnice ga zapusti, starega, zapitega bogataša. Zgodba za mnoga mlada dekleta. Ljubezen in starec.


VOZ KARAVAN

Izdaja: 2021
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

V romanu Voz karavan nas avtorica popelje v svet Romov, natančneje v družino posvojenega dečka, ki ga je mati Rominja dala v rejo. Žena, slovenska tradija doma in v službi. Deklico sprejmeta za svojo s posvojitvijo.  In mala deklica, umazana razcapan se znajde v kuhinji zakoncev.

Berite zgodbo zavržene male Ajše in njenih ljubečih krušnih strašev. Vzljubili boste del Madžarske in lepoto romskih družin ter spoznali njihove navade. Jokali boste z družino ob grobu in nikoli pozabili Ajše.


TIKI BAR

Izdaja: Roman tik pred izdajo,2022
Literarna vrsta: Zgodbe
Žanr: Ljubezenski roman

Družinska saga sredi rajskega otoka, resnična zgodba otočanke na Havajih. Čudovit opis ljubezni, najstniške jeze, modrosti starešin, hvalnice boginji Pele, bogastva Havajev in njihove kulture